Wednesday, February 24, 2010

tempoh berpantang....

esok da genap 40 ari aku berpantang...aku sendiri pn confuse baper hari sebenarnyer mase berpantang...aku tgk org lain berpantang 44 ari..apesal mk aku kater 40 ari jew kn..so skrg aku pn x tau aku patut bpantang lg baper lamer...so anybody can help me?...

owh berat badan jd satu isu tyme pregnant..ye la..last timbang b4 deliver berat aku 72 kg..mak ai..cm anak gajah......dlm tempoh bpantang nie bnyk gak berat da turun..almost 14 kilo..tp still not enough ...huwargh..begitu lmbt nk lost my weight..aku kena turunkn berat lg coz aku kn gemuk..hahahha..kadang2 take heart jugak ngan words tue lg2 ngan hubby n kawan2 yg x der insurans mulut..mentang2 diorang kurus kn..tp aku bsyukur la gk coz jeans saiz 26 da blh sarung blk..tp bj saiz m adew bnyk problem coz my breast jd begitu menghairahkan akibat breast feed..hahahahaha...adew cara nk kecik kn balik x?...so wt ever pn kena gk achive my target nk berat 55 kg...hihih..x mor kurus mcm dulu lg coz ti nmpk buruk coz my bump begitu besar skrg..


Thursday, February 18, 2010

Sebulan sudah ALYA SOFEA dilahirkan

sekejap jew masa berlalu...14 hb yang lepas genap sebulan alya sofea dilahirkan...since deliver ari tue aku belum pernah lg buat sebarang entry tuk puteri kesayangan kami ni....setelah kelahiran dier rutin hidup aku telah berubah...x dew lg lepak tyme or lyn CSI,HBO or CHANNEL E smpi pg...asyik dok mgadap dier jew...alya sofea menjadikn hidup aku n suami menjadi agk kalut...kami berdua belajar tuk membesarkan alya dengan sepenuh kasih sayang..





Gmbr nie diambil semasa alya berumur 10 ari dan masih mengalami jaundis, memang aku agak risau mase keadaan dier mcm tue..tp alhamdullilah,alya sekarang da ok n membesar dengan sihat dan kuat...






nie la aksi-aksi alya kalau nk menyusu...senget saner..senget sini..cr bahan dier la tu..setiap jam mesti dier nk bangun tuk menyusu...alya nie memang malas nk hisap susu lelamer..dat y la setiap jam dier akn bangun n nk isap susu...main2 basahkan tekak jew la....

aksi alya pas isap susu...nie la gaya dier tdo kalau da kenyang...



selepas sebulan alya membesar dengan cepat...berat sekarang da 4.415 kg...hihihi...x sangke susu aku blh besarkan alya dengan begitu cepat,,,wlpn kena bngun setiap mlm n tersengguk sengguk tunggu alya menyusu...tp mama x kesah...yg penting alya blh tdo dengan lena nanti....mama n papa sangat bersyukur dengan kehadiran alya....kami harap alya akn membesar jd ank yang baik, dan berjaya di dunia n akhirat kelak......




Thursday, February 11, 2010

aku kah yang berubah

aku hapy sgt dengan kehidupan skrg....

tp terlalu bnyk sgt dugaan...x smpi sebulan,,hati da terguris pilu....sumer benda hampir berubah...tp aku still nk mcm dulu2...waktu hanya berdua....tp apakn daya..aku pasti..perubahan tersebut akn berterusan dan aku perlu membiasakan diri....x perlu merungut atau bersedih lg...yang pasti aku akn jd semakin tabah..n x der lg lylie yang manjer gedik2 lg coz sumer da hampir berubah....

aku akn semakin tabah....

Monday, February 8, 2010

1st anniversary....


my beloved hubby n princess....

aku tau...da terlambat tuk entry kali nie...wlbgmnpun entry nie khas tuk my hubby....thn 2010 thn yg bermakna dlm hidup aku...aku adew 2 benda penting yg akn sentiasa bersama aku susah dan senang without or with complain...

31 jan 2010 genap setahun perkahwinan kami...tp x dpt nk celebrate coz aku br 15 hari berpantang..so our anniversary celebration kena la postpone next tyme n my hubby kena gk bawak aku g candle light dinner coz itu yg dier janji tuk 1st anniversary ktorang...
  • 2 my hubby....thanks coz selalu ader dgn orang wlpn org selalu wt yang susah hati...since dr 1999 kiter kenal, sayang da jadi kwn yang terbaik tuk diri orang...memang da jodoh kn..beribu batu kiter mencari kwn yang setia..lastly kiter tetap dijodohkan bersama... org still igt lagi mase sek dulu ..org ckp kt yang kalau org x dew bfren mase umor 25 org akan kawin ngan yang...x sangke kata2 jd kenyataan....
  • thanks jugak bersusah payah ngan org selama nie...bawak org g mkn tiap2 mlm mase kiter becinta...bsabar ngan perangai org yg cepat naik angin...n selalu bersabar ngan mcm2 lg perangai org yg mgader n manje2 gedik tyme org mgandungkn ank kiter....tiap2 mlm kena urutkn kaki org,bwk org ke maner jew tempt yg org nk mkn..n selalu jew pujuk org biler org nangis2...
  • org harap perkahwinan kiter akn sentiasa bahagia n ceria lepas nie coz our beloved princess da ader bersama ngan kiter...org tau sayang akn jd papa yg terbaik tuk dier...tp biler da ader ank jgn luper kn org k... org nk hidup kiter sentiasa mcm dulu.....
ni lah kek 1 st anniversary tuk my hubby..dier tekejut cz mcm maner aku blh pegi beli kek nie padehal aku dlm pantang....(thanks 2 fara)