Monday, August 23, 2010

selamat ulang tahun ke -27 RiaNNa

hari nie genap umor ryn ke 27...alhamdulliah....diam x diam dekat 9 tahun gk kite berkawan...wow....cepat nye mase berlalu...since 2001 kn.......hope fully bufday ko tau nie akn lebih bermakna la ek..aku doakan yg tebaik tuk kau...
babe....aku sayang ko n fara k....thanks semalam.....wlpn cuma sekejap tuk berjumpa tp aku hapy dpt lepak n mkn ngan korang n gelak2 kutuk2 n main2 ngan bb kite berdua.....

nie la gmbr2 yg blh kite tgk blk lg 10 tahun akan datang k...

wah...spesel request nie...aku suke gmbr nie....




ryn yg dirai...tp aku nyanyi tuk aisy.....




3 sekawan....pas nie fara lk pegang bb....



bonzer - bonzer kami....(dari kiri suami aku yg tersayang......suami fara n suami ryn)


Event : Majlis berbuka pose n celebrate bufday ryn
Venue : Nandos Midvalley
Date 22 Ogos 2010


Friday, August 20, 2010

yeah.....10 ramadhan....

alhamdulliah...da 10 hari berjaya menempuh bln ramadhan...yg sedih nye x bnyk mane pn amalan yg dibuat...ibadah kepada Allah...lg la sedih.......2 tiga menjak nie x abis2 settle kn n pentingkn hal dunia...bile la nk berubah.....x pew mulai hari nie akn cuba buat amalan sikit2...moga2 10 ramadhan dan ramadhan2 seterusnya akan lebih terisi dengan pelbagai amalan dan kebaikan...amin.......

Wednesday, August 18, 2010

alahai manusia....

manusia kt dunia nie sume berbeza..mcm2 perangai......n kite kalau rase2 mcm nk same pn perangai kite nie ngan org lain tp sebenarnye memang x same...perkataan sehati sejiwa atau sekepala tue memang x blh pki......sampi satu tahap yg sekepala tue mesti pijak kepala kite n yang sehati sejiwa tue mula mkn hati kite sikit2 n sakit kn jiwa dan raga kite..percaya lah......


aku kalau berkawan lg suke kwn dgn org2 yg mulut mcm longkang dr org2 yg mulut baik tp hati busuk.....lg x blh blah kalau org tue punye la lemah lembut tp belakang kite...ya ampun......busuk gile...mengata org jugak......nmpk org lain sume x baik mcm la diorang tue baik sgt....huhuh...lg2 sombong.....bkn sombong je...tp + bodoh juga......(bodoh sombong)...konon2 sume benda nk buat sendiri padehal ape yg di buat tue x betul sgt pn...perlu ke kite nie hidup mcm tuh....kt dunia nie adoi ai...mcm2 perangai aku jumpe.....aku pn x baik sgt tp at least x hipokrit...aku nie mengata org jugak tp memang da org nmpk aku nie memang x baik sgt pn kn........aku kadang2 rase bodoh pn ade jugak...selalu tertipu dgn sifat2 luaran org nie...kite punye la baik n anggap dier terlalu la baik coz diorang tue punye la nmpk baik n lemah lembut gitu..ala2 ibu2 mithali......padehal mati2 dier x suke kite....huhuhuh....so plz ek...kalau kau tak suke aku tlg ckp...bkn belakon2 ala2 malaikat......


so sempena 8 ramadhan nie aku nk mintak maaf la kalau ade sesape yg terase dgn ape yg aku ckp selama nie terutama kepada kwn2 aku( ryn,fara n ekin) serta ofismate yang betul2 kawan atau belakon jd kawan...adios......




gmbr nie x dew kena mengena pn...cuma nk cite nasib baik kawan baik jd suami aku sekarang....tp tue pn aku tertipu juga ngan muke baik dier....(huhuhuhuh)


***lg satu ek...nape la manusia nie mcm jeles jew kalau nmpk mcm kite nk maju setingkat atas dr diorang kn...hohohoho......manusia2....memang la sejak azali memang ade perasaan dengki kot....hopefullly pas nie kurang la sikit tekanan n dugaan..amin...

Wednesday, August 11, 2010

selamat berpuasa.....

hari pertama di bln ramadhan...alhamdulliah.......semua baik2 belaka...masih sempat bersahur,smpi awl di ofis 6.56 am, n yg penting mood ceria hari nie.......start dr semlm kebanyakan status fb masing2 wish selamat berpuasa......so melimpah ruah la ucapan dgn pelbagai lengok bahasa yg rata2 sume maksud adalah lebih kurang sama....tp yg blh buat aku tersenyum dlm bnyk2 ucapan yg diterima adalah dr seorang supplier berbangsa cina..dia text aku dgn ucapan 'SELAMAT BERPUASA HINGGA BERAYA'....huhuhuhu....bikin aku senyum sorang2 di awl pagi.....
so kepada kengkawan sume aku pn nk wish selamat berpuasa n mempelbanyakkanlah amal ibadah semoge setiap perbuatan yg dilaksanakan di bulan penuh mulia ini dengan penuh keikhlasan mendapat keberkatan dan ganjaran dari Allah kelak...amin.....

Tuesday, August 10, 2010

bile kekasih lame menjadi kawan......

boleh kew.......


sebelum nie aku ade bace kt seseorang punye blog berkenaan dgn tajuk tue...wlpn x same lebey kurang la......blh kew kekasih yang kite puja2 sayang2...masa dulu jadi kwn kite sekarang.....sgt rase x boleh...bagi aku la......aku rase sgt terganggu n sangat2 la rase mcm berdosa...wlpn x buat ape2....wlpn x tgk muke....wlpn cume dalam alam maya...tp tetap rase x boleh...kenape yea....memang kite rase hanya utk berkawan...tp tipu weh kalau x terdetik kenangan dulu2 tuh...aku rase mcm nk lempang muke sendiri n sedar yg aku ade ank n en suami yg sgt la sayang pada aku...so enough..jgn ganggu aku...


wlpn kadang2 aku suke n rase rindu tp tlg la...pegi jauh dari hidup aku....tolong......n tolong la jgn sebut kt bespfren aku yg ko masih sayangkn aku n jeles tgk aku n suami...n tolong ek....kamu suda ade isteri yg tersangat la cantik n sedang mengandung pn....utk ape masih berhubung dgn aku n mengadu mcm2 dgn kawan2 aku...tolong la...wlpn kite masih kawan tp tolong.....e...mcm x blh nk terima...rase susah sgt....tolong la jgn igt kn aku dekat kenangan kite dulu...tolong.....wlpn aku rase kamu mcm nk test power n blh goda aku....tp tlg ek wlpn aku insan yg lemah aku masih ade harga diri n maruah suami yg perlu dijaga..tidak sesekali aku akn tergoda ngan kamu semula...so tlg la.....

Thursday, August 5, 2010

n3 pendek.....

sekarang x dew mood nk updates blog,tgk fb atau buat ape2...cuma abis kn mase dgn termenung n pk bukan2...hohohoh...ini sume akibat dari surat pertukaran yang diterima.....pening kepala....seronok n hapy juga...tp bile pk kn balik manusia yang sedia ada di situ hati jadi gundah gulana.....hopefully sume akan berlalu begitu saja.....



stop pk bkn2....nasib adew gmbr2 alya tuk menghilangkn kesusahan hati...alya da makin besar skrg....da duduk dlm walker pn......ok...nk balik da...nk jumpe alya....









tgk alya da pandai buat muke lorat kn.....




alya da naik walker skrg


nk tunjuk gigi...tp x nmpk....