Tuesday, November 23, 2010

suda lame tertinggal.....

lame da x updates blog nie.....byk sgt benda yg tetinggal n cite kt sini...tp dek kerana kekangan masa n keje2 yg entah ape2 yg buat aku berserabut...so mood mengupdates langsung terabai.....nk buat n3 pasal alya pn da susah skrg...coz gmbr2 sume masih blm di transfer.....nk juga cite psl baju clown alya....pasal 1st xperince alya mandi sungai.....iskh...byk terbuku di hati....


sume ini berlaku kerana setiap hari aku susah hati di ofis skrg.....bile la jiwa aku akn tenteram..perasaan kusut,masam n x sedap hati sentiasa menyelubungi diri......

tue je la gmbr pengubat rindu yg ade...next tyme buh gmbr alya bebyk k....

Thursday, November 11, 2010

Impiana Hotel Cherating - AGAIN!

3 bulan lepas baru ber family day di tmpt yg same....
esk hingga isnin (12 - 15 nov) pn akn kembali ke tmpt yg same utk berbengkel rekaan pula..
yang aku penat nye....rekaan yg sebelum nie x sempat nk finalize lg...tetiba kena buat rekaan lain pula..da la aku nye skill suam2 kuku kaki...terkial2 nk siap kn design..hahahah...
ye la...da 3 thn aku x buat design...tetiba kena tuka dprtmnt kena stat blk wt design....mcm nk gelak pn ade....tgk design sendiri mcm mase study part 1 kt uitm....mcm msk kelas drw n vrd blk jew....wt garisan pn da x lurus....Kalu la lecturer final year aku tgk...confirm dier tarik blk result degree aku...hahaha...tgk skill mcm x layak jew dpt 1st class degree....tp tuh la....barang yg lepas jgn dikenang...barang yg mendatang harus ku tempuh dengan penuh semangat n cabaran...
hopefully aku nye skill akn pulih kembali n dapt compete dgn org lain nanti...x la malu2 sgt nk present design dpn design council nanti...(pray 4 me kengkawan) buat mase nie rase kecik nye la diri aku dikalangan org2 besar yg berkeyakinan tinggi....aku kn budak baru belajar...bile salah x dew sape plk nk tunjukkan....terpakse la bergantung dgn diri sendiri.....
stop berkeluh kesah....isu nye sekarang adalah...hotel tuh memang cantik n aku suke sgt..tp byk nyamukkkk....adoi ai......mesti berkudis la kaki aku nanti....
n yg paling jd isu nye plk..alya n iqmal nk berjimba bersama keluarga mertua ku di sunway lagoon ari ahad nie...blh plk kn...tinggalkan aku.....memang..tensi sgt jiwa n raga.....
hopefully iqmal x jd la bawa alya coz aku sgt risau dir kena selsema coz alya x biasa duk dlm air sejuk......

Thursday, November 4, 2010

seronoknya kalau jadi di kalangan orang cantik kan?

seronok kew...

sebelum blk keje semalam dlm kul 8.30 pm...terbaca status fb seorang rakan....seronok kew jd org cantik? mungkin seronok mungkin tidak...

perkataan cantik memang subjektif...tp cantik yg rakan aku maksudkan mungkin dari segi rupa paras.....iye betul aku rase dlm kehidupan sekarang, perempuan la terutamanya banyak dapat kelebihan bila berupa paras yg cantik....kt mane2 pn...bile tyme blaja kt sekolah /universiti ..tyme bekerja waima tyme pegi beli cekodok kat gerai pn mesti ade jew kelebihan n dpt menarik perhatian org...perempuan cantik selalu dapat perhatian..dapat xtra mark, disayangi, disebut2, senang dapat keje, dapat naik pangkat cepat, n paling penting kalau kt tmpt dia berada tuh sume org la kenal dier...lg la kalau siap ade pakej pandai pula berkomunikasi n bermulut manis....hadeh...x yh la susah2 kn hidup...mungkin itu tanggapan aku...tp itu realiti yg aku hadapi n pernah lalui....

Perempuan cantik selalu laluan hidup nye mudah...kalau pergi 5 interview insyaallh 4 interview tersebut mereka akn berjaya...jika mahu glamor silalah jd penghias tv atau majalah...jika terlebih tinggi blh la jd model...yg lain2 tue merata2 ade kt keliling kite...perempuan cantik sgt disenangi...x perlu terlalu bijak pandai, x perlu terlalu kreatif atau terlalu berbakat...jika ade semua kriteria itu yes..anda perempuan cantik yang hebat...

tp selalu nya perempuan cantik kebanyakan nye biasa2 aja....tp kerana mereka cantik selalu nya mereka akn nmpk hebat....aku suke perempuan cantik....mereka cantik rupa paras,dan secara automatik perempuan cantik akn pandai bergaya....cantik di mata setiap org berbeza...bg aku fazura n lisa surihany suda cukup cantik..kalau rakan pejabat aku shita adalah perempuan tercantik...setiap kecantikan dinilai dengan persepsi berbeza..setiap penilaian manusia tidak akn sama..

cantik selalu nye akan mendapat pujian dan kadang kala men jadi bahan kejian dan cacian org....cantik bkn hanya utk di pandang atau di banggakan...cantik bukan satu tiket utk mendapat semua kebahagiaan dalam hidup... cantik kadang2 akan membinasakan...

renung-renung kn dan selamat beramal...

biar rupa kite x cantik asalkan peribadi kite cantik...tp ade seorang kakak yg aku kenal kate...lebih baik ade rupa cantik dari dedua x cantik...buat sakit hati..at least kalau perangai buruk ade juga rupa yg cantik tuh tuk menyejukkan hati....blh plk kn?