Wednesday, January 19, 2011

alya sofea 1 tahun

yea...aku sgt sibuk minggu ini...ank tidak sihat....keje di ofis kena buat....mcm2 nk di kejar....x sempat updates ape pn...n3 nie pn da terlambat nk updates psl blogger gathering pn da mcm terlambat........tp disebabkan nk share juga pic ngan kengkawan...nk update la juga kn......


sabtu dan ahad yang lepas memang tersangat la fun.....memang best......tgk alya seronok tepuk tangan n goyang badan biler reramai nyanyi lagu birthday...dier seronok merangkak keliling mega kidz n jumpa ramai kwn yg lain.....rase tersangat la gembira....ari sabtu lepas 15 jan genap umur alya 1 tahun......dan ari ahd nye pula aku bawak alya berjumpe rakan2 baru (nanti updates cite psl perjumpaan bloggers nie plk k)


tidak ade parti besar-besaran pada hari lahir alya......tidak ade kenduri kendara bagai..hanya ade parti kecil bersama adik beradik 6 org..ipar2... dan sepupu serta ank-ank buah seramai 7 org....bermula dgn bacaan doa selamat dari abh yg tersayang....bermula la acara bernyanyi beramai2 bersama ank buah dan sesi meniup lilin......hihih...last minutes sempat juga la buat banner n gantung2 belon......seronok juga.....
thanks tuk kak lela n acu yg sanggup meniup belon dan menggantung belon keliling rumah.....terima kasih juga kepada ibu mertua yg sanggup masakkan pulut kuning berserta rendang, kari dan nasi impit.....yg lain2 hanya la makanan2 segera yg digoreng dan di beli sahaja......terima kasih juga kepada suami yg tercinta kerana sanggup mencari banner pd jam 11 mlm n mcm2 kerja yg di buat tuk siapkan majlis yg x seberapa di kala minit-minit akhir sblm majlis bermula...terima kasih x terhingga......



tidak ade gmbr alya sensorang yg senonoh utk di pertonton kn......ini sahaja yg ade...baju tuh kredit tuh pak ngah coz pak ngah yg belikan mase pegi bandung dulu......tp alya pki setengah jam je coz x selesa....



nila gmbr ank2 buah aku bersama nenek.......nenek paling hapy coz sume cucu ade....



birtday banner alya...simple je........

untuk alya....

alya...mama bersyukur kerana alya lahir di dunia ini dengan sempurna dan terlalu indah buat kami...alya menggembirakan semua hati keluarga dan menjadi kebahgiaan semua org...wlpn alya cucu ke 5 dlm keluarga...tp alya masih menjadi kesayangan kerana atuk n nenek yg byk meluangkan mase bersama alya...... dlm keluarga papa pula...alya merupakan intan payung mereka.....

alya...

bila kamu di gigit nyamuk..mama yg dimarah..kamu lembam akibat terjatuh...mama yg dipersoal...apabila kamu terhantuk atau terlentang....mama dan papa akan dipersalahkan...semua yg berlaku ke atas di kamu adalah kesalahan mama....begitu sayang nye kedua atuk dan nenek terhadap diri kamu.....bile kamu menangis..mereka bekejar dahulu....bergembira la kamu kerana kamu sgt disayangi.....kamu ditantang bagai kn puteri yg tiada galang ganti.......

alya...

ape yg mama dan papa buat adalah yg terbaik utk kamu....biarpn ramai yg menegur kerana masih mandikn kamu dgn air suam sehingga umur 1 tahun dan smpi sekarang..mama tidak pernah peduli......wlpn ramai yg mengata kn pelbagai pembaziran utk diri kamu..yg pasti itu yg mama mampu...mama tidak pernah rase duit mama dibazirkan utk setiap keperluan kamu....

alya...

kasih sayang papa dan mama tidak pernah berbelah bagi....moge alya akn sentiasa sihat...menjadi ank yg baik dan sempurna di hati mama dan papa...mama harap alya akn sentiasa sihat dan membesar menjadi ank yang bijak pandai kelak.....semoga cepat pndai berjalan ye sayang...x sabar mama nk tgk kamu berlari.......biar ape org akn kate..kamu tetap ank mama n papa yg paling comel di dunia ini....

mama sayang kamu selamanya......

8 comments:

  1. happy birthday alya...
    sedih la pulak baca entry ni...

    ReplyDelete
  2. happy birthday alya....
    be gud girl key...

    ReplyDelete
  3. yaya: tq bonda auf...

    ryn: tq mummy rien......alya memang akn jd gud sentiasa...:)

    ReplyDelete
  4. hepi belated besday alya, dah setahun dah kan, kejap jerk.....

    alya,
    jaga adik bebaik tau, pesan kat mama n papa, jaga adik alya macam dorang jaga alya yerk,
    k

    ReplyDelete
  5. kak laaili,

    slamat hari lahir utk alya.tolong cium pipi die eh.comel sgt nampak pakai gown puteh tu.little princess.

    honestly,nini tak dapat bayangkan apa agaknya naluri seorang ibu yang Allah utus dalam hati kita bila dah ada anak nanti.sangat halus.baca tulisan akak ni pun dapat rasa.

    bestnye kan anak² sekarang.nanti besar boleh baca luahan hati mama die.kite takde pun.uhu.:(

    ReplyDelete
  6. hepi birthday alya
    sorry aunty tak tau
    dan sorry gak kat mama alya, aunty blurjap bila tgk dia aritu
    seb baik lily kenal kan diri
    kalau tak puas dok pikir 'sape ni.. sape ni??'

    ok, kat the mines nanti harus tak blur

    ReplyDelete
  7. hepi belated birthday alya cayunk..
    semog amenjadi kebanggaan mama n papa yer..
    luv u..

    ReplyDelete
  8. ollow & BW...

    kalo sudi mehla jenguk belog ai..

    salam kenal! (^___^)

    ReplyDelete