Tuesday, January 25, 2011

ye....saye masih belum layak...

akhir nye selepas 3 bulan duduk dlm dprtmn design...ade juga design yg diluluskan...hari yg agk gembira hari nie....wlpn masih ade yg perlu di tambah..at least keseluruhan idea dan konsep telah diterima....terima kasih ya Allah......bersyukur sgt.........selepas nie kena prepare tuk buat prototype pula sebelum blh dikeluarkan sebagai jualan......ia...wlpn hasil keje aku tidak setanding dengan rakan2 yg lain....akhirnya ade juga cahaya dlm ruang pekerjaan aku sekarang......

wlpn pagi2 hari telah menerima ceramah free...tp aku tahu semua 2 utk kebaikan aku.....aku perlu positif dlm menghadapai segala kritikan...bos kate bidang yg aku jage sekarang duduk dlm rangking yg terbawah sekali.....teruk kn....mcm mane la aku nk bimbing orrg sedangkan aku sendiri pn perlu di bimbing...aku sendiri baru merangkak2 utk belajar.....tp bos kate sbg ketua aku perlu buktikandan aku perlu tunjukkan sesuatu biarpn staff di cawangan lain lebih tua...aku perlu yakin utk menegur setiap rekaan diorang......layak ke aku.....

sejak dari 3 bulan lepas aku x berani nk komen design sesiapa kerana aku sendiri tgh belajar...aku hanye memerhati saja....tp sebagai salah seorang ketua unit..aku x pndai nk meletakkan diri aku setanding dgn senior2 yg lebih pengalaman..aku rase rendah diri sgt....ye la pengalaman mereka lebih dari 20 tahun..sedang kn aku baru 3 bulan....Insyaallah aku akn cuba buat yg terbaik...
sejak akhir2 nie aku asyik terpk kenapa la aku x ikut jejak kwn2 aku di universiti dulu tuk jadi cikgu kn.....aku tgk kebanyakan life diaorang hapy je...mungkin stress tuk handle budak2..tp setiap ape yg diaorang buat suda ditentukan....aku rase la......x perlu la pk benda2 kreatif setiap hari..x perlu dikritik sepanjang masa.......itu ape yg aku pk la...realiti nye aku pn x pasti..hihihi......mungkin mudah di mata aku tp tidak di mata mereka kn....
cita-cita aku yang sebenar nya hampir2 terkubur sekarang....ye betul aku semakin malas utk mencapai cita2 itu.......mungkin ade org yg pernah tahu...sejak duduk di alam rumahtangga dan telah bergelar ibu nie...cita2 itu semakan berkurang sekarang..tiada lagi semangat yg membara...tidak sama seperti di zaman ank dara yg single mingle itu.....hidup aku hanya fikir ank je sekarang.....yea.....

1 comment:

  1. Wahai kawanku baikku cik Lylie oiii....aku rasa kaulah org yg selalu boleh handle masalah dgn manusia2 kat luar sana kan? klu nk dibandingkan dgn kwn2 ko yg lain..mmg bila dh jd mommy ni kena korbankan salah satu or imbangkan keduanya.aku dh pernah rasa ape yg ko rasa..lagilah dgn bukan bangsa kita. dorang pndng kita serendah-rendahnya.apa yg dia kata kat kita, satu patah haram pun x phm. relaks jer...bkn hari2 camni......syukur with your comfort zone..br 3 bln maaa...masih awal lg...

    ReplyDelete