Thursday, June 30, 2011

28 tahun.

hari nie hari lahir aku. senang nk cite bile setiap kali hari lahir aku dtg aku memang selalu harapkan benda2 surprise dr org yg aku sayang. masa aku blm kawin dulu sebelum aku berumur 20 tahun.....jarang sekali mk abh aku nk terlupa beli kn ape2 pn tuk aku biarpn hanya sepotong kek mesti mk abh aku akn igt..kalau diorang lupe pn mesti kakak aku nan satu tuh akn belikn....start aku da bekerja sume tuh da x de da....hari lahir aku mcm biasa2 je.....x de ape2 yg best pn....x de ape yg aku blh igt pn...




sekarang nie lagi la....suami aku nan satu itu memang kurang perasaan seperti kebiasaan. aku bg hint byk mane pn pade hari sebelum2 nye pn x de makne nye suami aku nk amik port pn.buat x tau je.....aku kalau nk amik hati memang da terasa hati....tp da nk lali kot.....setiap tahun pn da memang cm tuh...da jadi sebati......da tau da ape akn jadi.....so x yah la nk mengada2 n tergedik2 berangan candle light dinner bagai. memang tinggal harapan.....simpan je la segala niat nk merajuk atau mogok tuh dlm hati.....bukan ade sape nk layan....baik layan perasaan sendiri.....kalau nk mengeluh2 nk sedih2...nk marah2 pn buat tambah dosa....x psl amik tiket kelas satu terus masuk neraka.




okay abaikan segala setan yg nk menghasut jiwa & raga sekarang. motif sekarang adalah menjadi ibu yang lebih baik tuk alya & adik yg akn lahir ti serta jadi isteri yg taat pd suami...x perlu nk mengungkit atau mengeluh segala mak nenek benda yang kite x blh nk dapat pada hari lahir ini. redha je dgn ape yang telah ditentukan.




owh... tghr nie rasenye nk g belanja diri sendiri kt klcc....rase nye dpt beli jam baru tuk hadiah hari jadi nie best juga kn?






selamat hari lahir lylie!



:- thanks kepada sume doa2 dan wish yg diberikan di fb....aku juga mendoakan yg terbaik tuk korang sume....

Tuesday, June 28, 2011

kandungan.

pagi nie da selamat pergi check up tuk 8 bulan bersamaan dgn 33 minggu kehamilan......ikut kiraan lagi 7 minggu selamat la sumenye kot........kejap je mase berlalu.....x sampi 50 hari lagi cukup la due aku tuk melahirkan sikecil dlm perut nie..




setakat nie berat bayi dlm kandungan baru 1.8 kg....si mama pula telah membesar dgn jayanya sehingga 68 kg sekarang...hihihi....hapy juga....wlpn membesar dgn sihat...masih blh berjalan kehulu ke hilir..masih boleh menyiapkn hantaran adik2 yg bertunang dan berkahwin..masih blh bekerja...sikit2 masalah yg Allah duga tuh biasa la kn...sume ibu mengandung mesti ade sakit2 kn...x kn la x sakit langsung....malas nk cerita benda x best tentang kandungan...harap2 ank yg dilahirkan sempurna dan sihat pn da cukup baik......nie la gmbr scan pagi tadi....aku pn x phm sgt nk tgk benda nie...





sekarang nie sebenarnye duk risau kn pasal bersalin pada bulan puase...mcm mane la nk tempuh kn...sape nk jaga....tyme hari raye mesti mk pergi beraya...sape la yg nk tolong masak sume kn.....nk upah org jaga kt umah pn ade ke org nk datang tyme bulan pose..mcm2 dlm fikiran..harapnya sume nanti akn dipermudahkan.....harap2 iqmal x de la tinggalkan aku berdua dgn baby n pegi beraya dgn alya.....wlpn..aku x beraya ti...aku da belikan sepasang baju kurung tuk alya.......jadi syarat je tuk amik gmbr.....

Friday, June 17, 2011

menginjak ke 8 bulan

sekarang nie dunia berblogging aku da x best da...byk blog aku da x blh nk bukak n x blh nk komen...coz sume kena filter kt ofis nie....nk bersiaran dari rumah lagi la tidak...duk sibuk menghadap rutin harian di rumah membuatkn aku nk updates status fb pn aku x penah sempat apetah lagi n berbloging..aku memang jenis manusia yg x pndai nk curi2 mase...kalau ade mase terluang setengah jam 2 selepas alya tdo aku lebih rela duduk berbaring dari menghadap benda2 lain....




keadaan semasa aku di usia 31 minggu kehamilan sekarang makin tidak semenggah..sakit pinggang hampir setiap hari..kaki krem setiap mlm n perut yg mengeras dari umur kandungan 6 bulan da nk hampir lali dlm hidup aku.....mengandungkan ank ke2 memang totally berbeza dari sebelumnya.....






smlm plk dapat berita dari seorang rakan baik da selamat melahir kn baby ke2.......so pagi nie sempat la aku bersembang dgn dier..tahniah tuk samad & shima kerana dianugerahkan baby boy lagi..wlpn ank yg pertama blm pn menginjak setahun harapan aku diorang akn tabah la hendaknya........x sabar nk g visit.....tp mendengar cerita2 seram dari shima hadoi membuat kan hati aku gundah gelana...memang la pengalaman bersalin setiap org x same kn....tp mendengar cerita dier pn aku da ngeri...menurut shima besalin kn ank kedua lebih sakit dari seblmnye...malang nye selepas besalin, nk breast feed ank pn dier kate sakit..pelik kn.......takut aku.....coz setahu aku pas besalin sume rase sakit hilang..nie dier kate pas besalin masih sakit sume.....mintak2 turn aku ti dipermudahkan la hendaknye kn....




sempena hari jumaat nie aku rase murah hati plk nk tepek rupa aku yg paling terkini..nie pn aku amik minggu lepas......ade ke sesape nk tgk rupe aku yg semakin mengembang nie kn......coz rase nye da lame sgt aku x upload pic aku..segan rase nye...da x serupa org...abaikan gmbr berikut yg dlm posisi mengiring tuk mendapatkan effect yg lebih kurus.....






comot kn aku.....x vogue langsung........mase nie aku kt opis.....kandungan berusia 7 bulan......duk tgh jln2 ade org nk capture gmbr......aku senyum je la.....wlpn aku x cantik tp aku hapy sekarang ....alhamdulliah......



Thursday, June 9, 2011

Pertama Kali.


wa pertama kali nie....cm ne la rase kn....esk pertama kalinya iqmal akn tinggalkan aku n alya..sepanjang 2 tahun perkahwinan x pernah sekali pn iqmal tinggalkan aku sendirian....aku memang da selalu la kot tinggalkan dier...aku kn selalu outstation......tp buat pertama kali nya esk iqmal akn tinggalkan aku...hadoi...rase sedey la plk...wlpn x lame...cuma 3 hari 2 mlm..mesti aku rase semacam n sunyi sgt..hadoi..cm ner nk tempuh nie........yg buat aku jeles sgt...iqmal bakal pergi ke sini....





kota singa....


jeles aku weh...jeles giler...memang la iqmal pegi utk kerja..tp aku x kire gk still jeles coz b4 disahkan tuk 2nd pregnancy memang kitorang plan beriya nk ke sentosa island...nk bwk alya jenjalan nk g universal studio la bagai....harapan tinggal harapan je la........ x sempat cnfirmedkn pakej x psl mengandung plk....hadoi..memang x de rezeki.........hopefully next year dpt pegi...



ape pm cm ner la nk tempuh weekend tanpa iqmal kt sisi kn..mesti aku meroyan..


Tuesday, June 7, 2011

suami.

sekarang nie ramai asyik cite psl seth tan...dulu mase cite adamaya....sumer org sibuk citer nk lelaki sebaik adam..yg sayang giler kt wife n ank dier bekorban segalanya n telan ape saje yg wife dier buat......masa tue sumer org tertanye2...baik ke bodoh lelaki nie sebenarnya.....ye la lelaki sebaik adam (kalau la ade yg masih igt) mesti la kite mcm was-was je kan.......





sekarang nie heboh plk org cite psl si seth kt cite nora elina tue...yea..aku setuju..aku pn tgk gk cite tue setiap petang..kengkadang termiss jugak....memang best la kn kalau dpt suami gitu kn...tp kalau renung2 kn balik x yh pk byk la... jeling2 la suami kt sebelah tue kn.....suami aku pn baik juga ape...wlpn x bg bunga, x dukung2 aku..tp da besar rahmat da coz dier jadi suami aku.....





iskh aku paling x pandai nk puji2 bab suami nie....paling x pndai nk guna ayat2 baik tuk menceritakan tentang kebaikan suami...cuba bab kutuk..mesti otak aku nie cepat je buat ayat kn...hahahaha...jahat giler aku....yes suami aku x sebaik adam..x seromantik seth...x pernah beli bunga...x penah plan candle light dinner tuk aku....x de hadiah2 surprise bagai....dier cuma beli ape yg aku nk n ape yg aku mintak.....x de ape la yg blh buat hati aku berbunga2 ceria mcm nk peluk dier kuat2 n kiss dier puas2 coz bagi aku hadiah waima coklat pn tanpa pengetahuan aku......ini kerana suami aku hanya beli ape yg aku nk...x de inisiatif sendiri.....itu suami aku..suami org lain aku x tau...


wlpn suami aku tidak romantik n tidak pndai mengambil hati..tapi kebanykan benda yg suami aku buat adalah utk menyenangkn hidup aku......org keliling aku tau la betapa sayangnye iqmal kt aku...x pyh bagi hint atau jerit2 memberontak...iqmal tau ape yg aku suke atau tidak..kalau aku x berkenan cukup dgn aku pandang muke dier... dier da tau aku x suke..kalau aku setuju selalunya aku akn senyum je depan org.....jarang sekali aku nk bertekak esp depan org keliling dier iaitu family n kwn2 dier.........





iqmal kenal sgt ngan perangai aku yg kepala angin...yg manja giler gedik asyik nk ikut kepala sendiri....sumer iqmal blh sabar......iqmal sentiasa bantu aku buat kerja2 rumah tanpa bersungut.....sekarang nie lagi la aku tgh sarat mengandungkn... x de satu mlm pn aku bgn bancuh susu utk alya...sumer iqmal buat tanpa bersungut wlpn selalunya dier blk bile tyme kami da tdo pn......dier x penah kejutkan aku pn biler ank menangis wlpn selalu nye alya menangis nk tdo sebelah aku.....sekrg nie lagi la..kaki aku asyik krem...n lenguh2...iqmal la yg akn picit2 kaki aku smpi la aku tdo....x de merungut2...x de byk soal....sume dier buat....segala mk nenek kerja rumah pn iqmal akn tolong...x de nye aku buat sensorang.......mane aku larat weh..alya lg tgk lasak..aku lagi yg memboyot...nasib la ade iqmal..kalau tidak mesti umah aku da mcm tongkang pecah sekarang...












biar la iqmal x de ciri- ciri lelaki mcm si seth dan si adam tue...aku x pernah menyesal pn....bersyukur lagi ade........biar buruk mane pn suami aku tue......tp aku rase dier tetap terbaik tuk aku n ank2 aku..x de galang ganti...x pyh bertukar jd seth atau adam...cukup jadi Mohd Iqmal Musa n jadi suami aku smpi aku mati.












org sayang yang smpi bila-bila....





laki aku pn macho, segak bergaya gk....hahahahah...x yh la duk susah2 hati nk cari suami cm Aron Aziz.......