Monday, April 23, 2012

Hong Kong & anak-anak.

Lusa aku akan ke Hong Kong. Tuntutan kerja membuatkan aku kekurangan masa bersama anak-anak. Kali nie aku akan terbang selama 9 hari. Jangka masa waktu yang paling lama aku akan berpisah dengan anak-anak. Minggu lepas 4 hari aku di Cherating. x sampai 4 hari aku dirumah, terbang lagi aku ke sana ke mari.

Kesian Alya, setiap kali aku balik dari out station mesti dia peluk & cium aku & mintak aku jangan pergi kerja. Mungkin dia rindu sangat kat aku coz kerap sangat kena tinggal.

alya: mama, jangan la kerja, mama cuti la...

mama: mama kena kerja, nanti sape nak tolong papa cari duit? nanti sape nak beli susu alya?

alya: mama cuti la...atuk banyak duit,mintak kat atuk... mama cuti k.

hihihih...kelaka rasanye....

setiap kali nak tdo mesti alya akan tanye sama ada aku akan cuti atau tidak. Kalau pagi-pagi alya bangun tido, mesti dier cari aku menangis-nangis. Takut sangat kena tinggal. Kalau ikut hati memang sedih, tapi ape yang mampu aku buat kan? Redha je la tinggalkan anak-anak.

Setiap kali balik out station alya akan peluk aku kuat-kuat. Nasib baik la iqmal keje sendiri, masa flexibel, kalau tidak macam mane lah anak-anak aku kan.

Kalau lah aku boleh cari kerja lain. hurmmmm....


Wednesday, April 4, 2012

Ingredients of love

Aku jeles sebenarnya, kawan-kawan blog, ramai pandai masak dan selalu share macam-macam resipi. Jeles tengok.. :)

Duk google-google terjumpa benda nie! menarik juga kan, boleh buat aku senyum n rest kan otak kejap. Kalaulah semua benda-benda nie boleh disukat, mesti resipi nya sangat lazat kan?

Selamat Mencuba kawan-kawan dan selamat memperoleh hidangan yang hebat!