Wednesday, June 13, 2012

Keperluan Di Kala Beradu.

Ade orang jenis x kisah, asal letak kepala confirm boleh tidur. Tak kira la kan, bantal bersarung ke tidak, katil tak bercadar pun ade yang tak kisah. Aku ngan Iqmal jenis berkira bab keperluan tidur nie. Tempat tidur mesti kemas sentiasa, setiap hari balik kerja kalau katil or tempat tidur berselerak mesti mood aku jadi x best. 

Laki bini jenis mengada bab tidur nie. Yang terlebih mengada nya surely la aku. Cadar mesti kena bertukar setiap minggu. Color mesti nk ceria-ceria. Mesti kena 100% cotton, kalau tidak mesti aku merungut sepanjang malam. Aku selalu sangat beli cadar brand Akemi. Selain color nye yang akan maintain cantik walaupun basuh berkali-kali, harganya pun jauh lebih murah.

Selalunya, cadar n sarung bantal nie adalah pilihan aku untuk diberikan sebagai hadiah di hari perkahwinan kawan-kawan. Kebanyakan kawan-kawan office terutamanya, surely akan dapat hadiah cadar dari aku. Sebab aku pasti mesti diorang akan guna.

Sekarang nie pulak kawan aku ade pulak tengah berbusiness buat pillow case. Memang sesuai sangat la nk dijadikan hadiah kawan-kawan aku yang ramai lagi akan kawin kelak.
1 set pillow case nie harge dier RM40 (2 pcs) w/o postage sahaja. Kite juga boleh pilih color ape yang kita nak. Tapi color light-light je la eh yang ado.  Kalau korang minat nk tempah proses buat dan penghantaran adalah selama 7 hari dan teknik yang digunakan iron 0n- transfer. kalau korang nak tau lebih detail lagi pegi kat blog dier je la eh!



 




Nie lah contoh-contoh sarung bantal yang boleh korang order. Kalau ade sesape berminat nak tempah pillow case nie email to mizz_reanna@hotmail.com




Monday, June 11, 2012

ERYNA

Aku nie memang x adil kan. Dulu mase mula-mula ade Alya, asyik la buat n3 pasal Alya. Sekarang bila sampai part Eryna, asyik la x de n3. Sian anak mama. X de ape sangat pun nak share tentang anak kedua aku nie, selain da pandai duduk dan berdiri serta semakin pandai membuli kakak, tiada ape-ape lagi perkembangan Eryna setakat nie. Tapi yang pasti, semakin besar semakin pandai menjeles. Kesian kakak, asyik kena mengalah. Last-last kakak lah asyik menangis kena buli dengan adik. Tapi anak-anak aku nie memang rapat, adik x boleh tengok kakak nangis, surely dia pun join same nk menangis. Kalau adik nangis, kakak la tukang pujuk. Pandai anak-anak mama, penuh kasih sayang.

Ok, layan gambar latest Eryna je la!





Eryna Safiya 9 month n 22 days old!

Tuesday, June 5, 2012

breeze

haha! lawak!

ari nie aku g keje mcm biasa, pakai baju macam biasa, x de ape yang menarik. Tapi yang klaka nye, hari nie ade orang tegur aku, akak, kuatnya bau breeze! akak basuh baju pakai sabun breeze ke?

hahahahaha...memang lawak! rase mcm nk gelak guling2. aku pun x tau bau breeze mcm mane. Tapi memang aku ade bau sabun kat baju aku. Mungkin baju aku nie aku baru amik kt umah mak aku, so mungkin mak aku pakai sabun breeze kat umah!

hahaha! sape pakai sabun breeze? sabun breeze nie memang sebatu blh bau eh?




Monday, June 4, 2012

kerja gile.

Hari nie hari isnin. Datang keje pagi-pagi, beli breakfast terus mengadap kerja. Buat kerja n terus bekerja. Pas tuh terus teringat nk tunjuk design n product yang staff cawangan da buat dan hampir siap pun.

dalam pukul 10 pagi, Ketuk pintu bos, terus duduk. Pung pang-pung pang bercerita kat bos pasal product tuk incoming event, terus bos diam. Ye la product da siap pun kan, x kan la nk banyak bunyi pulak.

Dengan muka selamber bos pun berkata:

bos : berapa total kos?
aku: dalam 20 ribu lebih!
bos: hurm..  bayar sendiri!

dang! bayar sendiri! gile ke hape! hadoi..susahnya keje ngan bos cam nie! nk kerja lain plz!!!!!!



da x boleh nk buat kerja da nie! layan gambar anak je la dulu!