Thursday, August 30, 2012

Perhimpunan khalayak sangat.

Aku kena pergi.Satu ofis kena pegi.

Korang-korang yang kerja gomen pun surely kena pegi juga kan?

:(

Wednesday, August 15, 2012

Nak Raya!

Start esok mesti ramai da x update blog coz sibuk nk balik kampung dan buat persiapan raya  kan? Aku letuewww! tapi aku x balik kampung!  hihihi, gedik!

Kat ofis nie seronok je dengar cerita orang pasal balik kampung. Aku nie 29 tahun x merasa balik kampung. Ye la x de kampung kan! beraya je la kat Shah Alam. Bosan! Teringin nak feeling2 atas jalan balik raya berjam-jam dalam kereta, nak rasa macam mane situasi balik raya. Tapi memang x de rezeki, kawin pun ngan orang Shah Alam, rugi je!

Tapi kan punye lah bengong kitorang nie, rumah mak masing-masing selang satu roundabout pun boleh bergaduh nak raya rumah sape! hihihih. sengal betul. Boleh berbalah pasal malam raya nak duk umah sape, sampai raya ketiga punya giliran pun kitorang da bising. Memang kelakar.

Paling kesian sekali Iqmal la. adik beradik dia da la sikit, surely dia nk tolong mak dia, tapi aku nie ha! nama je adik beradik ramai, tapi da semua ade anak kecik-kecik sape la nak tolong mak, da taun nie pun kakak-kakak aku raya umah MIL memasing, lagi la x de orang nak tolong mak kat umah. Umah mak aku pulak, kalau nak berkemas ya Allah! sabar je lah. Memang kena spent 2 hari 2 malam la baru siap!

Persiapan raya aku ala kadar je, x de lebih-lebih sangat, insurans n roadtax kena renew bulan nie, tuh yang x beraya sakan sangat. Baju anak-anak pulak da beli sikit-skit dari awal, x de la terasa sangat duit abis. Beli sikit-sikit pun bila kira-kira balik da RM1K+++ aku abis. Gila betul! baru anak dua, kalau anak tiga mau pitam mak bile nak raya! nie pun main tahan nafsu je nie, kalau ikut hati mau habis semua duit gaji aku buat shoping. Nasib la ade komitmen lain, kalau tidak, aku kena puasa je lah lepas raya nanti.

Aku ngan Iqmal tak de persiapan raya sangat, ala kadar  je, semua untuk anak-anak, tapi aku kesian ngan Eryna, dier x de baju kurung pun di pagi raya. Ingatkan ari tuh x yah beli, bila da last minute, memang x de saiz la, lagi la nak cari saiz  setahun memang susah. Nak pakaikan baju alya, rasa kesian pulak, tapi aku da tak tau nak beli kat mane. Entah la, tengok lah nanti, akan diusahakan juga.

Setakat nie je la cerita tentang hari raya! jumpe di n3 selepas raya pulak ok!

Selamat hari Raya korang, Maaf Zahir Batin ok!




Wednesday, August 8, 2012

Emosi.

Aku tak tau kenapa aku macam sedih sangat nak sambut raya tahun nie. Aku tak tau kenapa aku beremosi sangat setiap kali dengar lagu raya sekarang.

Aku tak tau kenapa aku sering sangat tersentap dengan cerita-cerita perpisahan. Dan aku harap perpisahan itu tak kan terjadi dalam hidup aku.

Emosi sangat.

Thursday, August 2, 2012

RELIABLE.

Aku bukan tak suke, tapi otak aku lambat serap bab-bab bahasa nie. Dalam ramai-ramai adik beradik, aku sorang yang dapat 7 untuk subjek english time SPM. Memang bengap bab-bab english nie. Memang lambat nya la nak paham.

Tapi aku bersyukur juga, lepas SPM, masuk UITM, makin lama makin ade kemajuan, lama-lama aku makin faham, dan lama-lama aku makin bagus dari segi pemahaman dan pembacaan. Tapi kalau time bercakap aku masih gagal sampai sekarang. Masih x fasih dan masih ragu-ragu. Aku sampai sekarang pun masih mudah memahami keseluruhan ayat, daripada satu -satu perkataan.

Contoh nya macam tadi, aku ade discussion dengan bos pasal design dan pasal benda-benda berharga.
Tetiba bos keluarkan satu perkataan je.

Bos: Reliable x?

Dang! terus aku terdiam x tau nak jawab. Ceh tyme tuh pulak aku x boleh paham perkataan tuh.
Ape aku nak jawab eh. Iskh terus aku terdiam. Tapi aku bersyukur otak aku selalu berjalan bab-bab nak menjawab nie. Dengan muka blur-blur aku pun jawab.

aku: x tau la bos, depends pada diorang la!

Hahaha...nasib baik sesuai. padahal aku x tau pun maksud perkataan tuh. Keluar dari bilik bos aku terus buka kamus. Hihihihi, rupanya maksud perkataan RELIABLE = dapat dipercayai atau jujur.

Hhihih, pas nie mesti aku akan ingat perkataan nie sampai bila-bila.

Oh My English!