Thursday, February 18, 2010

Sebulan sudah ALYA SOFEA dilahirkan

sekejap jew masa berlalu...14 hb yang lepas genap sebulan alya sofea dilahirkan...since deliver ari tue aku belum pernah lg buat sebarang entry tuk puteri kesayangan kami ni....setelah kelahiran dier rutin hidup aku telah berubah...x dew lg lepak tyme or lyn CSI,HBO or CHANNEL E smpi pg...asyik dok mgadap dier jew...alya sofea menjadikn hidup aku n suami menjadi agk kalut...kami berdua belajar tuk membesarkan alya dengan sepenuh kasih sayang..





Gmbr nie diambil semasa alya berumur 10 ari dan masih mengalami jaundis, memang aku agak risau mase keadaan dier mcm tue..tp alhamdullilah,alya sekarang da ok n membesar dengan sihat dan kuat...






nie la aksi-aksi alya kalau nk menyusu...senget saner..senget sini..cr bahan dier la tu..setiap jam mesti dier nk bangun tuk menyusu...alya nie memang malas nk hisap susu lelamer..dat y la setiap jam dier akn bangun n nk isap susu...main2 basahkan tekak jew la....

aksi alya pas isap susu...nie la gaya dier tdo kalau da kenyang...



selepas sebulan alya membesar dengan cepat...berat sekarang da 4.415 kg...hihihi...x sangke susu aku blh besarkan alya dengan begitu cepat,,,wlpn kena bngun setiap mlm n tersengguk sengguk tunggu alya menyusu...tp mama x kesah...yg penting alya blh tdo dengan lena nanti....mama n papa sangat bersyukur dengan kehadiran alya....kami harap alya akn membesar jd ank yang baik, dan berjaya di dunia n akhirat kelak......




4 comments:

  1. kejap je anak membesar kan..lg seronok sbb tgk dia growing depan mata..mesti perasaan tu tak terkata kan..*nak rasa sendiri mcm ne jaga anak*
    geram tgk mata alya la awak..
    aksi dia nak menyusu tu mmg buat org tersengih,mcm2 gelagat budak2 ni lahh
    *anak ko nanti camne la agaknya kan dayu*

    ReplyDelete
  2. cumilnye

    i love baby's smell..

    jom tukar link!

    ReplyDelete
  3. ala tomei2 alya... hm, camtu ker aksi nak susu mama... so snang arr mama nak tau biler nak bg susu kan.. dah tau hint alya bg time nak susu... hehe **b a gud mama ya lylie**

    ReplyDelete
  4. dayu:memang..ank nie nanti buat awk senyum sesorang igt gelagat dier...esp 4 de first reaction tau..first time dier senyum, gelak or kenyit mata..awk akn tigt2 je tau....so sbr ek..turn awk x lame lg....

    ibu rafiq: sy pn suke bau baby..harum...

    mama aisya: hihih..memang senang kak nk tau tyme dier isap susu...hihih...insyaallah akn jd mama tbaek kt dunia tuk alya..chaiok...

    ReplyDelete