Tuesday, December 28, 2010

GELODAK

Second pregnancy...hidup ku lebih berserabut.......dengan rase loya yg melampau...dengan rase serabut yg x terkata.....membuat kn aku lebih kacau bilau...pregnancy kali ini....wlpn baru 7 minggu, mkn nasi pn rase nk muntah...drive rase nk pitam..duduk lelame pening kepala.......nk kena baring je......penat nye rase...satu ape pn x blh nk buat....nk cuti n relaks kt rumah.. memang x blh la kn...coz ade alya yg comel itu...tentulah asyik nk bergayut je dgn aku ni......
yang best nye mgandung kali nie..selepas berpuluh tahun aku x makan seafood...n aku teruja sgt tgk mk aku masak sambal udang 2 hari lepas..akhirnya aku da termakan beberapa ekor udang tanpa meninggalkn kesan2 sampingan keatas kulit aku......best woooo......sedap nye la seafood rupenye kn......sedap giler...rase nk mkn bebyk....tp takut mudarat plk...hahahah...x pe la....mungkin aku da x elergic kot.....hope fully sepanjang tempoh aku termengandung nie...x de la mabuk2 teruk yang aku akn dapat nanti.......

Thursday, December 23, 2010

MUNGKIN...

Hari ini....ALYA baru berumur 11 bulan dan 8 hari.........lagi 22 hari baru alya akn menginjak ke umur 1 tahun...baru nk mengenal dunia...belum pandai berjalan dan berlari pn...MUNGKIN 8 bulan dari sekarang...MUNGKIN...genap alya setahun 8 bulan MUNGKIN.......aku akn kembali seperti ni....

doakan saye yg baik2 aja kawan-kawan....wlpn blm bersedia dari segi mental dan fizikal.....walpn blm lg ke klinik utk mengesahkan kebenaran double line itu....wlpn hati masih berkeluh kesah...aku pasrah dan bersyukur kepada Allah...moge- moge segala ketetapan ini akn memberi seribu kekuatan kepada ku nanti....

Friday, December 17, 2010

terlebih sudah....

semalam...naik pada papan penimbang dan angka yg tertera sgt2 la mengejut kn.........suda melebihi angka 60.....hahahaha...giler la.....rase nye dpt angke nie mase pregnant 6 bln......now x perlu pegnant pn da 60 kn....tahniah la lylie...berjaya merosakkan badan sendiri..tahniah juga kerana berjaya membazirkan pelbagai baju saiz s dan m yg memang da x blh nk disarung lagi.....tahniah tuk diri sendiri kerana menyebabkan hampir Semua org yang jumpe aku akn memerli bentuk badan aku yg sgt ideal sekarang.....tahniah juga kerana AKAN mula membeli baju2 yang bersaiz xl.........



STRESSSSS........


adakah bermula 1 hb nie boleh mula berdiet......boleh kah melawan nafsu utk mengelakan segala junk food yg ade sekarang..blh kah berhenti membeli dan memakan pelbagai jajan dan aiskrim coklat dan abc coklat dan pelbagai jenis coklat dan segala biskut coklat (banyaknya coklat) dan fast food yg enak2 itu...mungkin blh cuba buat jadual...blh kah setabah org lain...boleh kah.....





memang x nk sgt cuba produk2 kesihatan kerana aku suda menghabiskn RM 300 tuk beli slimming product dan tidak ade hasil pn....hahaha giler membazir......en suami kate sila mendaftar di fitness first.....berhasil ke mcm cite the biggest loser tuh..kikikiki...sekarang itu la rancangan tv favourite (giler kagum tgk semangat diorang dipakse tuk xcesrcise tanpa henti) kalalu aku mesti da mati...kalau aku naik lg 10 kilo mesti da blh register tuk de biggest loser asia next year kn......hahahahaha

sekurang-kurang nya...aku perlu sekurus ini semula....argrrrrgggggghhhhhh......

padehal time gmbr nie diambil pn ramai kate aku gumuks...LOL

Friday, December 10, 2010

Akhirnya....

N3 terdahulu...ade sebut pasal perlu bercuti.......yeaaahhhhhhhhhh.....

alhamdulliah..kalau tiada aral melintang...jika kesihatan kami ank beranak mengizin kan...jika ibu mertua tidak tarik blk offer utk pergi bercuti secara percuma.....akhirnye akn ade peluang utk bercuti mase terdekat nie...

x sabar sgt...nk rase angin laut sepoi2 bahasa...nk main pasir pantai...tendang2 ombak.....minum air kelapa..naik basikal keliling pulau...tgk org buat ikn kering...mandi pool dgn alya....eh...mcm2 lagi la...hope fully sume nie akn jd kenyataan...yeah...x cited giler.....

hopefully 12-13 hb nie....kami sekeluarga akn baik2 saje...selamat tinggal kerja......wah...da nmpk2 da air laut n pantai di pangkor island...wlpn x jauh mane...at least blh juga melegakan segala kusut masai di dalam kepala yg sedia ada nie....


en. suami....hopefully tidak la cancle last minutes.......hope sgt....yg penting nk tinggal kn hiruk pikuk di kota ini...kalau cancle kite g sendiri la...coz cuti da apply....x kn nk duk umah jew kn....

Thursday, December 9, 2010

ALYA SOFEA

Lame da x upload gambar alya kt blog nie.....tetibe teringat pula alya kt umah....hari nie hari pertama alya minum susu baru (anmum essential) so nie da susu yg ke 4 la alya guna....yg paling lame alya minum susu snow...sblm tuh penah guna insomil dan enfalec...dedua x serasi coz berak keras......hopefully sistem penghadaman alya akan kembali normal minum susu baru nie...x sanggup da tgk alya menangis mase buang air besar kengkadang tue siap berdarah....ngeri gile.......hopefully pas tukar susu nie..alya akn lebih ok......

alya da nk masuk 11 bln...bubur nasi yg di blend pn masih x serasi..pelik juga kn...padehal tiap pagi mAk kasi mkn pisang or betik.....bagi minum gripe water...mkn madu seminggu sekali.....iskh...susah juga kn nak jage perut anak nie......seronok tgk ank org lain da mkn nasi, fries n roti...yg aku nie asyik duk takut ank berak keras.....tp sampai bile kn...hopefully pas tuka susu nie perut alya akn normal seperti baby lain.....


alya sofea dgn wajah ceria mase ahad lepas otw balik dr kenduri...pinjam spec unty fara tuh...saye cheseee

3 hari lepas....alya kena selesama...nasib semalam da x selsema lagi...berkat doa dan amalan mkn madu...alhamdullilah...sekarang alya x penah mkn ubat selsema lagi......
:- ade petua kew...mcm mane nk bagi perut bb normal......rase mcm da bis idea plk,...

Wednesday, December 8, 2010

azam tahun baru....

da tahun baru da..igt memula nk buat azam utk BERDIET....tp rasenya ade azam yg lebih penting..KURANGKAN MERUNGUT..
tue la status aku di FB ari ini.....dari byk2 komen yg aku dpt aku suke komen dr prof aku...dier pesan suruh byk bersyukur...yess.......kalau ditenung-tenung balik...aku nie memangla suke merungut..pantang silap sikit...ade jew nk dirungut kn...padehal byk lagi perkara yg baik2 jd dalam hidup aku sehari-hari...tp aku x blh nk igt pn...dlm kepala aku nie cuma igt benda negatif jew...benda yg positif jarang lekat kt kepala....tuh la manusia kn......
setiap hari ade je benda yg x kena...ade jew benda aku nk rungut kn.....mesin fotostat x elok la..kerani pemalas la.....staf talam dua muka...bos pilih kasih.....officer x nk buat keje...cina bawak kete mcm setan...que tol panjang...kete kotor...nasi goreng bau busuk...air soya basi....mesti ade je la.....ade je point nk bebel.....tp nk buat mcm mane kn...da memang kenyataan..aku pelik cm ner org lain blh brsabar....blh telan je ape yg berlaku......blh buat muke seposen jew kalau kena maki ngan bos....blh telan jew dgn semua arahan..padehal bkn kerja diorang......boleh senyum jew kalau dpt makanan basi.....adakah mereka tergolong di dalam golongan manusia yang redha dan bersyukur?
kalau begitu la...ya Allah maha dasyat la hidup aku.....aku harap sgt pas nie aku blh jd seperti mereka2 itu..aku kagum gile.....serius aku kagum....
so mulai hari ini aku akn telan dan beristifar je bebyk ape2 dugaan yg datang...no more merungut x tentu hala......aku harap lepas nie aku akn lebih muhasabah diri......harap sgt semuanya akan jadi kenyataan..

Monday, December 6, 2010

SGT PERLU BERCUTI

perlu pergi bercuti...sangat perlu.....perlu mengembalikan segala kegembiraan n ketenangan dalam hati setiap kali pergi kerja n tidak perlu ade mood bosan......serba salah atau hilang keyakinan diri...sgt perlu utk pergi menenangkan perasaan...sgt perlu.....saye perlu sesuatu yg gembira...

Tuesday, November 23, 2010

suda lame tertinggal.....

lame da x updates blog nie.....byk sgt benda yg tetinggal n cite kt sini...tp dek kerana kekangan masa n keje2 yg entah ape2 yg buat aku berserabut...so mood mengupdates langsung terabai.....nk buat n3 pasal alya pn da susah skrg...coz gmbr2 sume masih blm di transfer.....nk juga cite psl baju clown alya....pasal 1st xperince alya mandi sungai.....iskh...byk terbuku di hati....


sume ini berlaku kerana setiap hari aku susah hati di ofis skrg.....bile la jiwa aku akn tenteram..perasaan kusut,masam n x sedap hati sentiasa menyelubungi diri......

tue je la gmbr pengubat rindu yg ade...next tyme buh gmbr alya bebyk k....

Thursday, November 11, 2010

Impiana Hotel Cherating - AGAIN!

3 bulan lepas baru ber family day di tmpt yg same....
esk hingga isnin (12 - 15 nov) pn akn kembali ke tmpt yg same utk berbengkel rekaan pula..
yang aku penat nye....rekaan yg sebelum nie x sempat nk finalize lg...tetiba kena buat rekaan lain pula..da la aku nye skill suam2 kuku kaki...terkial2 nk siap kn design..hahahah...
ye la...da 3 thn aku x buat design...tetiba kena tuka dprtmnt kena stat blk wt design....mcm nk gelak pn ade....tgk design sendiri mcm mase study part 1 kt uitm....mcm msk kelas drw n vrd blk jew....wt garisan pn da x lurus....Kalu la lecturer final year aku tgk...confirm dier tarik blk result degree aku...hahaha...tgk skill mcm x layak jew dpt 1st class degree....tp tuh la....barang yg lepas jgn dikenang...barang yg mendatang harus ku tempuh dengan penuh semangat n cabaran...
hopefully aku nye skill akn pulih kembali n dapt compete dgn org lain nanti...x la malu2 sgt nk present design dpn design council nanti...(pray 4 me kengkawan) buat mase nie rase kecik nye la diri aku dikalangan org2 besar yg berkeyakinan tinggi....aku kn budak baru belajar...bile salah x dew sape plk nk tunjukkan....terpakse la bergantung dgn diri sendiri.....
stop berkeluh kesah....isu nye sekarang adalah...hotel tuh memang cantik n aku suke sgt..tp byk nyamukkkk....adoi ai......mesti berkudis la kaki aku nanti....
n yg paling jd isu nye plk..alya n iqmal nk berjimba bersama keluarga mertua ku di sunway lagoon ari ahad nie...blh plk kn...tinggalkan aku.....memang..tensi sgt jiwa n raga.....
hopefully iqmal x jd la bawa alya coz aku sgt risau dir kena selsema coz alya x biasa duk dlm air sejuk......

Thursday, November 4, 2010

seronoknya kalau jadi di kalangan orang cantik kan?

seronok kew...

sebelum blk keje semalam dlm kul 8.30 pm...terbaca status fb seorang rakan....seronok kew jd org cantik? mungkin seronok mungkin tidak...

perkataan cantik memang subjektif...tp cantik yg rakan aku maksudkan mungkin dari segi rupa paras.....iye betul aku rase dlm kehidupan sekarang, perempuan la terutamanya banyak dapat kelebihan bila berupa paras yg cantik....kt mane2 pn...bile tyme blaja kt sekolah /universiti ..tyme bekerja waima tyme pegi beli cekodok kat gerai pn mesti ade jew kelebihan n dpt menarik perhatian org...perempuan cantik selalu dapat perhatian..dapat xtra mark, disayangi, disebut2, senang dapat keje, dapat naik pangkat cepat, n paling penting kalau kt tmpt dia berada tuh sume org la kenal dier...lg la kalau siap ade pakej pandai pula berkomunikasi n bermulut manis....hadeh...x yh la susah2 kn hidup...mungkin itu tanggapan aku...tp itu realiti yg aku hadapi n pernah lalui....

Perempuan cantik selalu laluan hidup nye mudah...kalau pergi 5 interview insyaallh 4 interview tersebut mereka akn berjaya...jika mahu glamor silalah jd penghias tv atau majalah...jika terlebih tinggi blh la jd model...yg lain2 tue merata2 ade kt keliling kite...perempuan cantik sgt disenangi...x perlu terlalu bijak pandai, x perlu terlalu kreatif atau terlalu berbakat...jika ade semua kriteria itu yes..anda perempuan cantik yang hebat...

tp selalu nya perempuan cantik kebanyakan nye biasa2 aja....tp kerana mereka cantik selalu nya mereka akn nmpk hebat....aku suke perempuan cantik....mereka cantik rupa paras,dan secara automatik perempuan cantik akn pandai bergaya....cantik di mata setiap org berbeza...bg aku fazura n lisa surihany suda cukup cantik..kalau rakan pejabat aku shita adalah perempuan tercantik...setiap kecantikan dinilai dengan persepsi berbeza..setiap penilaian manusia tidak akn sama..

cantik selalu nye akan mendapat pujian dan kadang kala men jadi bahan kejian dan cacian org....cantik bkn hanya utk di pandang atau di banggakan...cantik bukan satu tiket utk mendapat semua kebahagiaan dalam hidup... cantik kadang2 akan membinasakan...

renung-renung kn dan selamat beramal...

biar rupa kite x cantik asalkan peribadi kite cantik...tp ade seorang kakak yg aku kenal kate...lebih baik ade rupa cantik dari dedua x cantik...buat sakit hati..at least kalau perangai buruk ade juga rupa yg cantik tuh tuk menyejukkan hati....blh plk kn?

Wednesday, October 27, 2010

hati ku masih dirumah....

now tgh tunggu sorang lg partner tuk bertolka kew kuala terengganu......ari nie 27 okt hingga 30 okt-selam 4 har iakn tinggalkan alya...ya Allah berat nye hati....semlm alya menunjukkan tanda2 x sihat...merengek sepanjang mlm hidung berair la sesgt....kul 5.30 pg dier da bangun merengek... yg paling merisaukan hati doc suspec dier ade ashtma...hadoi...ari tuh nasib cepat bw jumpa pakar....keliling paru2 dier sume da berkahak...2 3 hari mkn ubat da okey da pernafasan dier....tp semlm tetiba la plk selsema..hadoi...susah nye hati...

ari isnin kena g teluk batik lak smpi ari khamis-1 nov -4 nov...letih nya......tp nk buat mcm mane kn...da tuntutan kerja...ape pn harap alya sehat sentiasa...doa2 kn iye kenkawan....

Monday, October 25, 2010

ank saye suke camera....

sejak mula alya pndai melihat keliling n dpt mengesan pergerakan n cahaya, sejak dari itu aku perasan alya suke kamera..kalau tgh buat ape pn..kalau ade flash atau ape pn cahaye berkelip alya mesti pandang...kenape alya suke kamera aku pn x tau..kebayakan gmbr kalau dgn aku...dier mesti akn pandang...n sejak2 ade gigi nie tanpa segan silu alya akan menunjukkn dgn bangga gigi 6 batang yang dier ade...tp selalu nya hanya 2 batang yg muncul..huhuhuh.....


kalau x caye tgk gmbr2 kt bawah...kebanyakan nye sume alya tgh suke hati kn....
















> mase aku mengandung aku suke sgt tgk gmbr...suke g websites pohotgrapher tgk gmbr wedding org, tgk baju cencantik n tgk ape2 gmbr la coz aku suke sgt tgk gmbr yg cantik....ade kena mengena ke?
> tp ade satu benda yg aku seriau giler mase dlm pantang...mase mengandung aku suke main game binatang pelbagai bunyi....pas tue mase aku dlm pantang alya mengeliat dgn mengeluarkan bunyi entah ape2....e...tyme tue seram pn ade..terus teringat kate2 org tua.....blh caye kew..sume perkara yg terjadi ade ke kaitan mase kite pregnant?
> ape2 pn mungkin sume yang berlaku hanya kebetulan..hihihihihi...:)

Friday, October 15, 2010

9 bulan alya sofea....

alhamdulliah....ari nie 15.10.2010 genap alya 9 bulan...sekejap je masa berlalu....perkembangan alya pn baik sekali....x dew ape yg merungsing kn hati mama n papa.....semua pembesaran alya pn bagus sekali...


alya sofea 9 bulan:
- da ade 6 batang gigi ....4 atas 2 bawah
- da berdiri n titi2 kt sofa o birai katil
- da main tepuk amai2 smbil tepuk tgn org lain...
- da pndai bye2....
- da pndai kutip puting n masukkan sendiri dlm mulut
- suke sgt ngan iklan tv3
- pndai marah n berguling kalau x dpt sesuatu...
- pndai pangil ma..ma... & pa...pah....
- kalau menangis terus pangil emmmmeeeeeee....
tue je la kot perkembangan alya..lain2 x igt la...ti kalau igt updates lain plk...
alya sofea n mama
excited bile nk pegi berjalan

nmpk 2 jew gigi bawah...ti kalau ade gmbr upload plk gmbr gigi atas 4 batang....

Wednesday, October 13, 2010

keadaan tak boleh ubah...

keadaan 1...



dlm setiap pejabat mesti ade pembahagian kerja memasing...dari kerani am,kerani akuan, pegawai pentadbiran, pegawai 2 lain dan setrusnya smpi la ke bos....tp dlm keadaan sekarang sume pegawai kena buat sume kerja...dari buat surat,fotostat surat,despatch surat, edaran surat sume org kena buat sendiri..kerja kerani yg sedia ada cuma mintak surat tuk filing..tue pn filing berterabur..tp bile keadaan da selesa mcm tue x de siapa berani tegur atau berani nk ubah...ade bos pn x amek kesah...
keadaan 2...
dalam satu unit ade 2 pegawai.....pegawai antara pegawai da tentu susah nk bekerjasama coz sorang tua sorang muda..susah nk komunikasi...bile yg muda cuba berbaik yg tua pula sombong x tentu hala...bile yg muda ajak berbincang yg tua sebuk nk masam muka...ade bos pn x blh nk berterus terang tentang kedudukan pegawai, baik yg tua mau pn yg muda....tp yg malang nye staff yg sedia ade da mula pening kepala...x tau nk ikut arahan siapa...
keadaan 3...
bile sorang manusia da dpt title tuk jd bos.....dier pn mula menggunakan kuasa..transfer org x tentu hala....buat ape2 ikut suke dier....kite yg x tau ape ikut aje tanpa byk bicara...tp yg susahnya bile org yg ditransfer mula x suke kt kite...bile org yg dianiya fikir kite plk yg yg jadi punca...hadoi..pening nye kepala.....
keadaan 4...
masa kite baru2 kerja..kite diajar utk buat kerja ikut aturan ikut buku la katakan...bile kite dipindahkan...x tau la plk keadaan berubah ikut persekitaran...sumer benda da jd lain macam....cr buat kerja berbeza...cara buat surat x betul...cr berbincang pn x sama...sume kena tunjuk kepandaian masing2 ...kite yg baru kt tmpat baru makin susah hati coz x tau nk ikut mane nk ikut sape....nk bercerita kt sesama pegawai takut kate kite byk complain...nk bercerita kt sesame org bawahan takut kate kite nk memandai2...
keadaan 5...
kehidupan perlu diteruskan...bak kate staff bawahan buat je la lylie...x perlu nk kate ape.....ye la....aku buat kerja aku...kau buat kerja kau..ape bos suruh aku buat...ape yg x betul aku betulkan...kalau da bos pn suke benda yg terang2 a memang nmpk salah..ikut suke bos la bos...aku kuli kerajaan aje....
saya yang menurut perintah.....

Thursday, October 7, 2010

rumah sendiri....

dari pagi...aku duk belek magazine home concept....

seronoknye la kalau ade rumah sendiri kn...blh deco sendiri...blh buat ape kite suke...boleh letak gmbr bebyk kt wall umah...blh color dinding warna merah...blh wt playground tuk alya...blh deco bilik alya warna pink....blh beli furniture warna putih.....buat kitchen kabinet warne merah...seronok la kalau jd kenyataan.....since lepas kawin teringin sgt nk pindah duk umah sendiri...mesti best.....tp blm ade rezeki lg...so duk la umah mk smpi sekarang...kadang2 stress jugak tgk kawan2 da berdikari......hihihi bile plk turn aku kn....




da 2 bulan survey2 nk beli umah....mahalnye umah sekarang......mcm x mampu pn ade...tp bile pk2 balik....mane la ade umah murah kn...kt rawang ade la...hihihi..nk buat pe la aku duk jauh ke sane....en suami keje ke hulu aku keje ke hilir..mau tiap2 bulan buang RM 1000 kt highway.......bile pk2 blk mampu ke nk byr loan umah RM1000 sebulan...hadoi..ank sorang dua mungkin mampu...kalau tetiba ank ade 3 org...adus...cukup ke duit nk beli susu ti....kena g keje naik moto la nmpk nye.....x pn jual kete skrg..pki kete kancil jew...hihih..jimat kos...
abh aku kate....beli je umah.....x yh dok susah hati x cukup duit.....hihih...abh x pe la gaji berganda2 dari aku.....abh cite mase abh beli umah kt s.alam....abis gaji dier separuh bayar umah.....dgn ank 6 org sekolah lagi...emak suri rumah....abh tgh study...tp dpt juga kitorang survive.... ye la kan... bak kate org rezeki ank2 sentiasa ade...tp kwn aku kate rezeki kalau Allah nk beri x dew ank pn Allah beri juga.....betul la jugak...tp kite kt dunia nie kena usaha je la..insyaalah...Allah akn bantu.....
rumah nie kt setia alam.....rase mcm nk beli...bulan2 kena bayar RM 1300...
:- yang...cukup kew duit nk mkn kalau kite beli umah nie...

Wednesday, October 6, 2010

pasar car boot seksyen 13..murah giler...

ahad lepas.....

aku n ryn berjalan ke pasar car boot /pasar tani/pasar bundle / pasar mega n mcm2 name lg la...yang pasti pasar nie terletak kt tapak parking stadium s.alam.


sungguh x sangke....wlpn da lame aku menetap n tinggal kt s.alam..tp aku memang jarang sgt g pasar nie...sebab pertama coz pasar tue confirm la panas n sebab kedua mesti ramai giler org...so dek kerana bdn aku akn naik gegatal biler berjemur kt tgh matahari...memang mimpi la aku nk bejalan kt situ....


iskh memang terkejut la....barang yang ade jual kt situ tersangat la murah.....baju baby blh dapat serendah RM 2...murahhhhhhhhhhhhhh sgt.....memang giler murah...mula2 mase dgr cite ryn dulu..aku igt myb kt pasar tue jual baju2 yang x dew kualiti atau mesti la cepat buruk..ye la kn..aku nie kn suke judging2 yg bukan2 kt benda2 imitate yg besepah skrg nie...tp memang silap besar la coz kain n kuality serupa sgt...brand baby kiko n anakku....x dew beza pn dgn baju yg aku beli tuk alya kt jusco,isetan or parkson..blk umah aku siap check tag n kuality kain dgn baju2 alya memang exactly same...


so dgn rase excited nye mase tuh...aku pn merembat 7 pasang baju....hahaahah....7 pasang baju aku baru habis RM 2 x 7 x 2 pcs =RM 28....murah kn..... kalau g jusco 7 pasang baju bermakna aku kena spent at least RM 200...aku cuma habis kt sini x smpi RM 30....baju yg di jual o9 pn byk ade kt sini...set pyjamas yg 1 set o9 da RM 29..kt sini baru RM 15...iskh murah la...n pilihan pn memang byk..tudung ariani pn baru rm 10 n paling mahal pn RM 35....x yh la dok beli kt arianni lg...megabiskn duit aku ajork......


ape pn x rugi la membeli di sini...biar berpanas sikit...janji dpt jimat duit...huhuhuhu.


:- blk dr pasar g SACC Mall...tejumpe ank rose....rafiq yg kedebab tue tgh berlari2 depan giordano..nasib rose x dek kalau x blh g la p cubit pipi rafiq....

Friday, September 24, 2010

Ceritera cinta untuk alya.....

hari nie alya suda berumur 8 bulan dan 10 hari...sekejap je alya da besa....harap2 alya akn semakin membesar dengan sihat.......x sabar nk tgk alya blh berjalan dan berlari...tp mesti tyme tue rindu sgt nk peluk2 n dukung alya mcm sekarang.....bile da stat nk bergerak sendiri nie pn alya kurang nk dipegang...lagi suke duduk sendiri....tp kalau ade ramai org dia x kenal....harus konfirm letih nk dukung dier....

hai la ank..mama sayang kamu sgt...jgn nakal2 okey...moge jd kebahagiaan tuk mama n papa selamanya...mama n papa cinta kamu sgt....


see....muka comel alya...tue yg wt hati cair tgk dier.....muke giler baik n sopan santun...hopefully smpi besar la mcm nie...



gmbr nie tyme alya x sihat..batuk n selsema...
so alya da kurus.....br baik demam...sekarang dier tgh sibuk nk mkn byk2 n minum susu bebnyk tuk gumuk semula....gigi da tumbuh 4 batang...so da blh mkn mcm2...atuk la kate....
dek kerna alya da kurus...semlm wan kasi mkn alya nasi dgn kicap...bagi gumuk cepat...huhuhu....

Wednesday, September 22, 2010

hari raye 2010

2010...tahun bermakne bg kami coz raye tahun nie ade alya disisi...wah...memang besh la...tp apekn daya....raye ke 3 alya demam la plk...adoi ai...memang susah nk bergerak....so x berape nk raye la kami....ade ank di hari raye...fuhhh...kelam kabut rase nye...ade rumah yg x sempat mkn pn coz alya asyik merengek panas.......memang dugaan tul la ari raye nie....mguji kesabaran.....so nk x nk ari raye kami bnyk la duk kt umah...tido golek2....



aku alya n hubby....alya da susut skrg...coz demam...pipi pn da x tembam...3 hari x minum susu...



alya wif atok n wan.....alya ade rupe wan ?


see....nie je la pompuan dlm family hubby aku...alya wif mak cu da bomb...

:-niat nk upload gmbr alya bebyk tp adoi ai...lain kali la...gmbr x leh nk save...g pn nk msk meeting nie...k

Thursday, September 9, 2010

aidilfitri datang lagi....

ramadhan akn berakhir...adilfitri pula menjelang...seperti aidilfitri yg sebelum nya.....ampun dan maaf di pinta kepada semua keluarga dan kenalan andai ade tersalah kata...terluka perasaan, tersilap perbuatan atau keterlanjuran perangai yang tidak elok dipandang...

selamat hari raye aidilfitri maaf zahir dan batin..

:- tahun nie raye sakan biler da ade ank...shopink sakan...n first tyme ari raye nk berjalan jauh...huhuhuh...sonok nye......

Monday, September 6, 2010

alhamdullilah.........


pada suatu hari yg kecoh......aku terima surat nie....alhamdullillah.......aku dpt offer letter kt atas tue.....rezeki alya......aku hapy jugak wlpn bnyk lg perasaan takut n seram coz aku akn bergelumang dgn dunia yg sibuk huru hara n compete dgn designer kraf yg lain...bunyi cm poyo jew kn..tp tue la hakikat nye.......ape pn sume rezeki yg dtg rezeki alya......bersyukur sgt.....


1 september 2010....
hari pertama aku melaporkan diri di jabatan baru.......tp dek kerana ade keje yg tertangguh....so mintak tangguh satu hari....so x la terasa sgt......


2 september 2010..
sepatutnya aku da mula bekerja da kt jabatan baru..tp dek kerana ade jew benda yg jd halangan so hari nie masih idup merempat....tp x pew..mood keje pn makin kurang...nie da mood raye da nie.......mesti seronok taun nie beraya ngan alya kn...


hari nie 6 sept 2010
akhirnya dpt jugak aku duduk kt tmpt baru....seronok jugak...ade privacy sikit...tp rase semak gk otak duduk terkepung sesorang........ape pn....aku akn cuba tuk sesuaikn diri...pas raye mesti sebuk.......
esk last day keje....pas tue cuti2 tuk berhari raye...yeah...raye sakan.......besh nye raye ader alya....alhamdullilah...kalau x dew aral melintang dpt la alya rase first tyme beraya...n first tyme juga kami beraya mengendong ank.......mesti huru hara.....x sbr nk tunggu hari raye.......
p/s...da lame x updates pasal alya kn...esk la....alya da lasak giler sekrg...bnyk akal....badan pn da susut.....tp x pew asal dier sehat.....

Monday, August 23, 2010

selamat ulang tahun ke -27 RiaNNa

hari nie genap umor ryn ke 27...alhamdulliah....diam x diam dekat 9 tahun gk kite berkawan...wow....cepat nye mase berlalu...since 2001 kn.......hope fully bufday ko tau nie akn lebih bermakna la ek..aku doakan yg tebaik tuk kau...
babe....aku sayang ko n fara k....thanks semalam.....wlpn cuma sekejap tuk berjumpa tp aku hapy dpt lepak n mkn ngan korang n gelak2 kutuk2 n main2 ngan bb kite berdua.....

nie la gmbr2 yg blh kite tgk blk lg 10 tahun akan datang k...

wah...spesel request nie...aku suke gmbr nie....




ryn yg dirai...tp aku nyanyi tuk aisy.....




3 sekawan....pas nie fara lk pegang bb....



bonzer - bonzer kami....(dari kiri suami aku yg tersayang......suami fara n suami ryn)


Event : Majlis berbuka pose n celebrate bufday ryn
Venue : Nandos Midvalley
Date 22 Ogos 2010


Friday, August 20, 2010

yeah.....10 ramadhan....

alhamdulliah...da 10 hari berjaya menempuh bln ramadhan...yg sedih nye x bnyk mane pn amalan yg dibuat...ibadah kepada Allah...lg la sedih.......2 tiga menjak nie x abis2 settle kn n pentingkn hal dunia...bile la nk berubah.....x pew mulai hari nie akn cuba buat amalan sikit2...moga2 10 ramadhan dan ramadhan2 seterusnya akan lebih terisi dengan pelbagai amalan dan kebaikan...amin.......

Wednesday, August 18, 2010

alahai manusia....

manusia kt dunia nie sume berbeza..mcm2 perangai......n kite kalau rase2 mcm nk same pn perangai kite nie ngan org lain tp sebenarnye memang x same...perkataan sehati sejiwa atau sekepala tue memang x blh pki......sampi satu tahap yg sekepala tue mesti pijak kepala kite n yang sehati sejiwa tue mula mkn hati kite sikit2 n sakit kn jiwa dan raga kite..percaya lah......


aku kalau berkawan lg suke kwn dgn org2 yg mulut mcm longkang dr org2 yg mulut baik tp hati busuk.....lg x blh blah kalau org tue punye la lemah lembut tp belakang kite...ya ampun......busuk gile...mengata org jugak......nmpk org lain sume x baik mcm la diorang tue baik sgt....huhuh...lg2 sombong.....bkn sombong je...tp + bodoh juga......(bodoh sombong)...konon2 sume benda nk buat sendiri padehal ape yg di buat tue x betul sgt pn...perlu ke kite nie hidup mcm tuh....kt dunia nie adoi ai...mcm2 perangai aku jumpe.....aku pn x baik sgt tp at least x hipokrit...aku nie mengata org jugak tp memang da org nmpk aku nie memang x baik sgt pn kn........aku kadang2 rase bodoh pn ade jugak...selalu tertipu dgn sifat2 luaran org nie...kite punye la baik n anggap dier terlalu la baik coz diorang tue punye la nmpk baik n lemah lembut gitu..ala2 ibu2 mithali......padehal mati2 dier x suke kite....huhuhuh....so plz ek...kalau kau tak suke aku tlg ckp...bkn belakon2 ala2 malaikat......


so sempena 8 ramadhan nie aku nk mintak maaf la kalau ade sesape yg terase dgn ape yg aku ckp selama nie terutama kepada kwn2 aku( ryn,fara n ekin) serta ofismate yang betul2 kawan atau belakon jd kawan...adios......




gmbr nie x dew kena mengena pn...cuma nk cite nasib baik kawan baik jd suami aku sekarang....tp tue pn aku tertipu juga ngan muke baik dier....(huhuhuhuh)


***lg satu ek...nape la manusia nie mcm jeles jew kalau nmpk mcm kite nk maju setingkat atas dr diorang kn...hohohoho......manusia2....memang la sejak azali memang ade perasaan dengki kot....hopefullly pas nie kurang la sikit tekanan n dugaan..amin...

Wednesday, August 11, 2010

selamat berpuasa.....

hari pertama di bln ramadhan...alhamdulliah.......semua baik2 belaka...masih sempat bersahur,smpi awl di ofis 6.56 am, n yg penting mood ceria hari nie.......start dr semlm kebanyakan status fb masing2 wish selamat berpuasa......so melimpah ruah la ucapan dgn pelbagai lengok bahasa yg rata2 sume maksud adalah lebih kurang sama....tp yg blh buat aku tersenyum dlm bnyk2 ucapan yg diterima adalah dr seorang supplier berbangsa cina..dia text aku dgn ucapan 'SELAMAT BERPUASA HINGGA BERAYA'....huhuhuhu....bikin aku senyum sorang2 di awl pagi.....
so kepada kengkawan sume aku pn nk wish selamat berpuasa n mempelbanyakkanlah amal ibadah semoge setiap perbuatan yg dilaksanakan di bulan penuh mulia ini dengan penuh keikhlasan mendapat keberkatan dan ganjaran dari Allah kelak...amin.....

Tuesday, August 10, 2010

bile kekasih lame menjadi kawan......

boleh kew.......


sebelum nie aku ade bace kt seseorang punye blog berkenaan dgn tajuk tue...wlpn x same lebey kurang la......blh kew kekasih yang kite puja2 sayang2...masa dulu jadi kwn kite sekarang.....sgt rase x boleh...bagi aku la......aku rase sgt terganggu n sangat2 la rase mcm berdosa...wlpn x buat ape2....wlpn x tgk muke....wlpn cume dalam alam maya...tp tetap rase x boleh...kenape yea....memang kite rase hanya utk berkawan...tp tipu weh kalau x terdetik kenangan dulu2 tuh...aku rase mcm nk lempang muke sendiri n sedar yg aku ade ank n en suami yg sgt la sayang pada aku...so enough..jgn ganggu aku...


wlpn kadang2 aku suke n rase rindu tp tlg la...pegi jauh dari hidup aku....tolong......n tolong la jgn sebut kt bespfren aku yg ko masih sayangkn aku n jeles tgk aku n suami...n tolong ek....kamu suda ade isteri yg tersangat la cantik n sedang mengandung pn....utk ape masih berhubung dgn aku n mengadu mcm2 dgn kawan2 aku...tolong la...wlpn kite masih kawan tp tolong.....e...mcm x blh nk terima...rase susah sgt....tolong la jgn igt kn aku dekat kenangan kite dulu...tolong.....wlpn aku rase kamu mcm nk test power n blh goda aku....tp tlg ek wlpn aku insan yg lemah aku masih ade harga diri n maruah suami yg perlu dijaga..tidak sesekali aku akn tergoda ngan kamu semula...so tlg la.....

Thursday, August 5, 2010

n3 pendek.....

sekarang x dew mood nk updates blog,tgk fb atau buat ape2...cuma abis kn mase dgn termenung n pk bukan2...hohohoh...ini sume akibat dari surat pertukaran yang diterima.....pening kepala....seronok n hapy juga...tp bile pk kn balik manusia yang sedia ada di situ hati jadi gundah gulana.....hopefully sume akan berlalu begitu saja.....



stop pk bkn2....nasib adew gmbr2 alya tuk menghilangkn kesusahan hati...alya da makin besar skrg....da duduk dlm walker pn......ok...nk balik da...nk jumpe alya....









tgk alya da pandai buat muke lorat kn.....




alya da naik walker skrg


nk tunjuk gigi...tp x nmpk....


Friday, July 16, 2010

hapy 6 month old alya sofea.....

ho yaaaaaa.......semalam genap 6 bulan alya dilahirkan........alhamdullilah........
hidup makin bermakna sekarang...sume utk alya...setiap sen gaji mama n papa sume utk alya...setiap bulan pasti ade bj n mainan baru tuk alya....sume utk alya...x kira susah senang.....ape2 nk buat pn pk alya dulu...sume alya....genap 6 bulan.....byk gk progress alya.....sekarang alya da start merangkak...suke sgt.....tp bkn merangkak ke depan ek...tp ke belakang...huhuh...undur2 jatuh...blm kuat sgt....tp bersungguh2 benar la....alya pn suda tumbuh gigi bkn satu tau...dua sekali......(tp blm sempat nk snap gmbr) mama suke..lawak je rase....sekejap je alya membesar...hopefully alya akn sentiasa sehat yea sayang...mama doakan sentiasa.........


nie la aksi2 alya belajar merangkak...undur2 tergolek....tp tetap berusaha dgn gigih...x give up.....bagus ank mama....sayang sgt...

p/s: alya x sbr nk belaja duduk la mama.....nk wt photo shoot ngan bfren kite.....auf de macho tuh...bley kn bonda yaya....


Monday, July 12, 2010

4 hari menjadi suri rumah.......

8 -11 julai 2010 yakni ari khamis jumaat sabtu dan ahad....4 hari aku jd suri rumah...penat giler weh...x tau cm ne la mak aku blh duk umah sejak dr ank dara hingga la sekarang nie...menjaga kami 6 beradik...aku jaga sorang pn da x larat.......aku igt keje kt ofis tuh penat...duk rumah lg la penat.....kena jg ank,mandikan ank,kemas rumah,sapu sampah,basuh kain,sidai kain,lipat kain,pk nk bg suami mkn ape lg........iskh bnyk lg la rutin yg memenatkan...tiap ari celik jew mata buat rutin yg sama....x sempat nk rest...rasa bdn letih sgt...kalau kt ofis tue ade jgk waktu tuk bace paper...surfing internet n berborak.....tp kt umah...omg...memang x dew masa....b4 en suami g keje beli kn paper....br selak 2 page alya da menjerit...x sempat pn nk bace....tgk hbo pn sambil dodoikan alya....penat nye...bukan mengeluh tp x sangke sepenat tue bile menjaga ank,suami n buat keje umah.....tp x pew...kn tanggung jawab kn.....

nape aku duk rumah kn...huhuhu...alya kn kena chicken pox...terpakse la ambil alih tugas tuk menjaga alya yg super merengek n menagis n meraung n cuma nk kt aku sorang....ngan papa dier pn dier x nk...memang kesian la...super dasyat punyer gelembung2 udara kt badan dier...hari pertama tanda2 tu timbul alya blh senyum lg...siap aku bwk g kenduri kawin lg...tp ari kedua...da makin bnyk...mls nk story bnyk...nk balik nie..tgk je la gmbr kt bawah ek......


hari pertama bintat di kesan...masih tersenyum sumbing n ceria lg....

hari kelima.......da mkin bnyk n besar2...sume da ade...kt tapak kaki...montot n tuuuutttuuutt..pn ade....

hari kelima...masih demam juga....


ha...nie gmbr semalam....da hampir kering la......alya pn da stop merengek n blh gelak2......
(ignore date pd gmbr coz x tuka setting pn....hohoho......)




Wednesday, July 7, 2010

alahai anak ku alya.....

sian alya...x sampi 6 bulan da kena chicken pox....betul kew aku spell nie...br pas call hubby yg kt umah coz menjaga alya...dgr alya merengek dan menagis...luluh jiwa dan raga...semlm satu mlm aku x tdo n pg nie jam 7.40am terus fly ke kota bharu....x sbr nk blk nk jg n dodoikn alya...sedih sgt tgk muke dier pg nie...bnyk giler dot2 yg besar da naik...adoi ai...nape la kecik2 lg da kena kn....x sanggup rase.....x sbr nk tunngu flight blk kul 9.55 mlm nie...nk balik... nk jg alya....hubby kate dier nangis panggil mama...huwarggghhhhh......

Wednesday, June 30, 2010

setiap tahun umur bertambah......

setiap tahun umur mesti bertambah....x kn berkurang....blh kew berkurang....mesti la tak kn....so setiap tahun angka akn meningkat dari se digit ke 2 digit....kemudian dengan permulaan angka 1 bertukar ke 2 n ke 3 n akn bertukar hingga abis nyawa......
begitu juga aku......so ari nie genap la umo aku 27 tahun...wah....cepat nye masa berlalu.....sekejap jew...tau2 da 27 tahun.....biar pn umo meningkat tp hati masih muda belia lg...perangai pn blm tua wlpn ank suda seorang..masih terlompat2 n tdo sebelah abh...masih myendeng2 sebelah emak...n merengek minta aiskrim pd en.suami...masih sprt dulu.....atau mungkin ade perkara lain yg berubah...especialy tang fizikal...adoi ai....ketara gile weh....x hingat nye bertambh...ok stop....x mor cite psl fizikal coz akn tambah tekanan pada hari yg gembira nie......
akhir kata...ceh...huhuu..poyo jew kn......moga pada hari ini dengan ade nya pelbagai ucapan n doa yg melimpah ruah di fb,masg n cal (thanks kengkawan n keluarga)....wish sgt....hari2 yang mendatang akn menambhkan kegembiraan n kebahagiaan dlm hidup aku......moga kasih sayang dari Allah dan keluarga memberi seribu rahmat kelak....amin....

Friday, June 25, 2010

SELAMAT ULANGTAHUN KEBAHAGIAAN EMAK N ABAH-32 TAHUN

gmbr hiasan...tiada kena mengena dengan tajuk n3
(cuma nk cite...alya skrg da giler stering kete.....)


24 jun 2010...genap 32 tahun abh n emak bersatu....selama 32 tahun tue pelbagai la rintangan n dugaan...agaknye la...kami ank2 berenam beradik...tersangat la bnyk menyusahkan hati n akal fikiran mak n abh...tp mcm mane pn berlaku...mk n abh akn senyum jew..simpan dlm hati...kalau mara x tegur kitorang...x suke bising2...so kitorang memang x biase ngan parent yg suke membebel....
so smlm....x plan pn....blk dr keje kakak iela ade kt umah.....so kitorang pn pakat2 tuk mkn ikan bakar kt muara.....x sempat la nk calling n ajak adik beradik yg lain....cuma 3 family je yang ade..ape pn tetap enjoy gk dgn mcm2 ikan yang di order......
to mak n abh...hapy anniversary..moga mak n abh akn hapy selalu,sehat selalu, n bahagia dgn pertambahan cucu serta ank menantu.......




mk n abh yg dirai...


lauk pauk yang da nk abis


tgk tuh...sepah abis...sampah satap dari ikan siakap,ikan kerapu,ikan pari,ikan kembung n ketam...hohoo..mkn sakan....





Thursday, June 17, 2010

sama tp x serupa......

alahai ank papa......

mcm sama kn...tp x serupa sgt la....tp memang ank papa.....mata jew da bulat sikit n mulut da mungil sket ikut mama dier.......disebabkan atuk n nenek x dew kamera mase mama kecik2 so x dew la gmbr mama tyme2 telentang nie......gmbr papa jew ade......korang bg komen la....ade persamaan x?


alya diatas..papa version 26 tahun yg lepas dibawah...huhuhuh....mcm same la...dr mate aku la....org kate kalau ank prmpuan same ngan muka papa sejuk....sejuk kew..tungguuuuu....

Wednesday, June 16, 2010

GIVEAWAY TEKA SIZE SANDAL AISYA


First tyme nieh....x penah lg masuk ape2 contest atau giveaway....hihih..tp sebab nk bg support pd kengkawan yg buat giveaway nie kn..so nk masuk juga la...nk try juga...wlpn x pndai sgt.....nk teka saiz ape ek.....



saiz sandel yang aisya pakai adalah.........12 kot....

nk teka saiz 12 la......

saiz 12 kot...confident ke...ok la tuh....saiz 12...muktamad....

p/s pd penganjur: kalau betul (ceh perasan) nk adiah by pos ek...br thrilll sket....

Friday, June 11, 2010

demam juga akhirnya..

owh...
hampir lima bulan alya sihat dan kuat....lastly alya demam juga.....sebelum nie cuma dedar2 manje jew...x sempat nk demam bebetul lg...tp 3 hari yang lepas demam juga dier....sian aku tgk dier...x menangis pn....cuma x nk senyum...layu semacam jew. n merengek2 (ehek..ehek...ehek...) tue je la sound yg alya kuarkan dari mulut dier......sedey juga tgk....check suhu da 38 terus la bwk g klinik....x psl amik gas plk...ade kahak kate nye..alololo.....nasib x menjerit...siap nganga2 mulut lg mcm layan giler sedut gas tue....tp ape pn semlm alya da sihat semula....cuma rindu nk dgr alya beborak mcm normal balik..........alya masih senyum2 n gelak2 sikit2 jew....x kepoh mcm selalu...hopefully blk keje ti dpt la dengar alya mengomel kembali...miss la.......

alya tdo pas puas merengek2...





tanda2 muke sedey alya sebelum demam......jangkit ngan papa la nie....

Wednesday, June 9, 2010

bos oh bos.....

kau pergi jua.......
akhirnye bos(yang bersongkok) aku berpindah juga....hohoho....terkejut juga memula...tp nk wt cm ner kn...da rezeki dier.....aku tumpang gembira...tp yang menyeramkan dan mengerikan skrg nie bos yg akn gantikan tempat bos aku tuh...adoi ai...ngeri beb...ngilu pn ade...da terbayang2 kecerewetan seorang perempuan...anggapan aku la...realiti nye x tau lg..tunggu la bulan 7 nanti...adus...harap sgt keadaan x kn bertukar secara drastik...ye la...sejak aku masuk krfatangan nie bos songkok tue la bos aku....x penah lg tuka org lain...dekat 3 tahun weh..lame tuh...da blh kutuk2 da....x de segan silu nye.....x pe la....hopefully sume bejalan lancar...amin....

kau pergi jua......bubbye bos.....maafkan salah silap k...jgn simpan dalam hati segala perkara ek....moge bhgia di perak nanti.....harap2 kakak tudung kuning tuh x kn pindah la....duk la ngan aku smpi pencen ek....huhuhuhuhu

tag dari alynz....

n3 kali nie nk cuba jwb tag dari kwn2....da bnyk juga kena tag...tapi x penah jwb...so ari nie rasenye sempat la jwb dua tag nie......
1. Siapakah anda di rumah?
-> anak kepada mak n abh,isteri kepada seorang suami dan mama kepada lil princess alya...
2. Siapakah diri anda di samping rakan?
-> kecoh2, gedix2 perempuan n ceria n sentiasa membantu (kwn2 baik jew k)....
3. 5 benda yang anda idamkan tapi masih belum tercapai?
-> berjalan2 ke tempat2 indah (esp mekah)...
-> ade rumah sendiri...nk deco cantik ikut citarasa sendiri...
-> ade business sendiri....
-> baby boy...(of course akn usaha)
-> ape lg ek...x dew kot...belum ade la ....x tpk lg.....
4. Siapakah nama pasangan anda?
-> Mohd Iqmal Bin musa
5. Ceritakan 5 perkara yang paling anda suka tentang pasangan anda?
-> tersangat baik dan penyabar..-> Suami yg x cerewet ..-> boleh belikan ape saje ikut kemampuan dier la..-> sayang aku n ank aku sgt...-> suke ape yg aku suke..
6. Bila tarikh couple?
-> x couple la......kwn dari sekolah..pas tue tunang n kawin...
.7. Kenangan pahit anda bersama rakan anda?
-> kenangan pahit...entah...x nk igt la...x suke nk igt...yg manis2 saja blh igt...
8. Lagu tema cinta anda?
-> lagu ari lasso n bcl...lagu ape ek.....ala..blh lupe lk tajuk dier....
9. Apa perubahan yang anda ingin lihat pada pasangan anda?
-> kurang pentingkn kwn2..pentingkn aku n ank plk.....
****************

Tag Lesen Memandu
Apakah anda mempunyai lesen memandu?
* ada....
Bilakah anda mengambil lesen memandu?
tahun 2007

Berapa lamakah pengalaman memandu anda?
4 tahun la kot....
Pengalaman pahit ketika memandu?
ape ek...owh..amek lesen 3 kali br lulus...perabis duit abh jew...mula2 fail bukit..pas tu fail parking, then baru lulus.....ari nie lulus esk terus bawak kete g keje kt putrajaya......berani kn....lg satu tentu la x cident...hahahaha...blh lk ttdo mase tgh drive...langsung kedegang bontot honda city.....

Pengalaman manis?
manis...adew ke...manis kew memandu nie..iskh x la..penat jew...x manis la....

3 tabiat memandu?
tabiat...hahahah...tekan brek gune kaki kiri...(aku kn gune kete auto..n kaki aku belah kiri nie x biase x berguna...so telah diajar tuk gune dua2 belah kaki)
menyanyi dlm kereta.....
senyum sorang2...

Pantang bila memandu?
Pantang bila ade org cucuk dekat2 pas tue main bakar2 plk...adoi ai...bosan

Tuesday, June 8, 2010

berlaku dalam satu masa.....

4 hari yg lalu....bnyk perkara terjadi dlm hidup aku...secara ringkas nye...ni la rentetan peristawa dlm idup aku selama 4 hari (4 jun hingga 7 jun 2010)

peristiwa pertama (4 jun 2010- jumaat 10.30 pagi)

kawan baik aku dari uitm hingga sekarang akhirnya selamat dinikahkn oleh bape nye sendiri dengan kawan sekolah kami....selepas pelbagai rintangan dan dugaan akhir nya mereka (aby n fara) berkahwin juga....so tamat la zaman bujang mereka



3 isteri org yg akn ber kawan sampai mati...

selamat suda selepas akad nikah...

peristiwa kedua (4 jun 2010- jumaat 1.00 petang)

habis sahaja majlis di rumah fara...kami pn bersiap-siap pula untuk bertolak ke cherating utk berfamily day...seronok jugak...hapy gitu..alya pn x bnyk ragam n baik sangat...senyum2 n gelak2 kt sume orang......memang seronok....ofis mate husband pn baik2 belaka.....x bnyk masalah...tp last day tue malang x berbau.....kete plk rosak...so x dpt la nk blk awl...tension sgt nasib la ade kwn2 hubby yg bnyk membantu....so nie la antara gmbr yg blh di kongsi k...

alya exited utk amek angin di tepi pantai....


malam dinner....sempat juga berposing sblm alya tdo....




kamar yang didiami sgt cantik dan selesa....katil tue pn sangat besar...sesuai tuk kami bertiga...so now dlm perancangan tuk tuka katil saiz king..muat tuk kami bertiga..x yh berimpit mcm selalu...


yehooooo....nk g jenjalan...bile nk g pulau plk papa!!!!!!!



papa bersemangat nk tarik tali semasa aktiviti sukaneka....



peristiwa ketiga (6 jun 2010- ahad 1.00 petang)
selepas berkejar2 dari cherating ke shah alam...akhir nye kami selamat tiba di majlis persandingan fara na aby...wlpn penat n huru hara tuk bersiap sempat juga kami hadir wlpn x sempat tgk mereka berarak....dapat amek gmbr bersama pn bersyukr sgt.....


sempat bergambar bersama kwn2 baik



my family n pengantin yg dirai...pas nie fara pulak dukung ank cm aku....tyme tuh aku da pimpin ank plk...huhuhuhu
peristiwa keempat (4 jun 2010- isnin 5.00 petang)


07.06.10 genap umo along putra 5 tahun....putra ank buah aku yg sulung...hapy sgt dier dpt tiup lilin n nyanyi lagu buffday reramai....malu2 along nk potong kek...siap tutup muke lg...hihihi...kelaka juga...


kek baney tuk along......along nk ben 10 tp mama dier lmbt tempah..so x sempat nk prepare...



along malu2 nk tiup lilin n potong kek
Peristiwa kelima (peristiwa terakhir n paling bodow telah berlaku)
kesian abah (fil)...x sangke..malang x berbau...blh plk abh kena pukul dek kerana fitnah n tanpa usul periksa....jaat betul manusia itu.....abh kn da tua...diorang kn muda...nape la x tanye n berbincang dulu sebelum wt ape2 tindakan..ini tidak main pukul je.....last-last sendiri yg susah...now polis tgh cari penjahat itu n akn ditangkap...sian abh da x blh nk jln sgt...
kepada sesiapa lelaki yg diluar tue yg terlalu sayang kn isteri kamu n cemburu x bertempat n terlalu percaya dengan kata2 fitnah isteri kamu..tlg yea...wt usul periksa dulu...jgn nk main belasah je sesape..kamu igt sume org nk sangat ke isteri kamu itu...jaat sungguh...x berpeikemanusiaan...
kalau la aku jumpe perempuan itu aku bg penampar sebijik...mcm bagus sgt...da tau slh lari plk..kalau awk rase diri awk tue beltul nape nk lari..takut...huh....dunia nie kn kecik je weh..kt mane pn ko lari ti polis akn jumpe korang jugak...ko tanggng la balasan kt dunia n akhirat kelak...fuh emo siot aku nie....tlebih emosi...geram.....x psl2 abh mc 2 minggu....x blh jln n jari patah plk....uiskh...dunia..manusia skrg memang ikut perasaan....

termasuk la aku...huhuhuhuhu..