Thursday, November 4, 2010

seronoknya kalau jadi di kalangan orang cantik kan?

seronok kew...

sebelum blk keje semalam dlm kul 8.30 pm...terbaca status fb seorang rakan....seronok kew jd org cantik? mungkin seronok mungkin tidak...

perkataan cantik memang subjektif...tp cantik yg rakan aku maksudkan mungkin dari segi rupa paras.....iye betul aku rase dlm kehidupan sekarang, perempuan la terutamanya banyak dapat kelebihan bila berupa paras yg cantik....kt mane2 pn...bile tyme blaja kt sekolah /universiti ..tyme bekerja waima tyme pegi beli cekodok kat gerai pn mesti ade jew kelebihan n dpt menarik perhatian org...perempuan cantik selalu dapat perhatian..dapat xtra mark, disayangi, disebut2, senang dapat keje, dapat naik pangkat cepat, n paling penting kalau kt tmpt dia berada tuh sume org la kenal dier...lg la kalau siap ade pakej pandai pula berkomunikasi n bermulut manis....hadeh...x yh la susah2 kn hidup...mungkin itu tanggapan aku...tp itu realiti yg aku hadapi n pernah lalui....

Perempuan cantik selalu laluan hidup nye mudah...kalau pergi 5 interview insyaallh 4 interview tersebut mereka akn berjaya...jika mahu glamor silalah jd penghias tv atau majalah...jika terlebih tinggi blh la jd model...yg lain2 tue merata2 ade kt keliling kite...perempuan cantik sgt disenangi...x perlu terlalu bijak pandai, x perlu terlalu kreatif atau terlalu berbakat...jika ade semua kriteria itu yes..anda perempuan cantik yang hebat...

tp selalu nya perempuan cantik kebanyakan nye biasa2 aja....tp kerana mereka cantik selalu nya mereka akn nmpk hebat....aku suke perempuan cantik....mereka cantik rupa paras,dan secara automatik perempuan cantik akn pandai bergaya....cantik di mata setiap org berbeza...bg aku fazura n lisa surihany suda cukup cantik..kalau rakan pejabat aku shita adalah perempuan tercantik...setiap kecantikan dinilai dengan persepsi berbeza..setiap penilaian manusia tidak akn sama..

cantik selalu nye akan mendapat pujian dan kadang kala men jadi bahan kejian dan cacian org....cantik bkn hanya utk di pandang atau di banggakan...cantik bukan satu tiket utk mendapat semua kebahagiaan dalam hidup... cantik kadang2 akan membinasakan...

renung-renung kn dan selamat beramal...

biar rupa kite x cantik asalkan peribadi kite cantik...tp ade seorang kakak yg aku kenal kate...lebih baik ade rupa cantik dari dedua x cantik...buat sakit hati..at least kalau perangai buruk ade juga rupa yg cantik tuh tuk menyejukkan hati....blh plk kn?

4 comments:

  1. surela sonot lylie if jd shanteekk
    ehehhe
    tapi selalunye if pompuan cantik2 ni menggunakan kecantikan as tiket utk mintak keje ke, mintak ape2 jelah
    sakit ati tau bila kita ni g interbiu sokmoola tak berjaya
    alih2 tgk si cantik itu yg dpt keje tu..grrrrr
    nak buek camno
    dah rezeki dia kan...ape2 pon berbalik kepada rezeki Allah..sure ade hikmah ape yg Allah buat..

    rupa cantik...ati pon mau baik..:-)

    ReplyDelete
  2. dat y la rose..hidup prmpuan cantik nie hebat kn....

    ReplyDelete
  3. cantik adalah subjektif
    kita kata cantik,belumt entu rog alin kata cantik
    tp kalau dikurniakan rupa paras yg menarik
    jgn lah disalah gunakan
    dan mmg sgt perfect kalau rupa cantik
    budi pekerti pun molek

    *doa byk2 anak2 dikurniakan rupa dan sifat yg molek

    ReplyDelete
  4. semua org teringin nak jadi cantik kan?

    nurul dr dulu suka dgn victoria beckham dan julia robert. yuhuuu :)

    ReplyDelete