Monday, December 28, 2009

17 days to go.....

  • huwargrhhhhh...org keliling aku yang preggy gk sumer da deliver huhuhuh...ini menambhkan suspen aku..... wlpn ader yang due lg lmbt dr aku...tp da meletup awl..huwarghhh....biler lk turn aku.....cumer aku jer masih kat ofis nie...hihihih....ader gk ofis mate yang da tanyer biler nk meletup nie...suker diorang jer...igt aku blh plan nk kuar biler....my lil baby suker dok dlm pewut ni tau...coz mummy dier blh bg mkn mcm2 benda....hihihhi....
  • simptom malas makin menebal dlm diri...hari2 my hubby yang kena sapukan minyak panas kt kaki, selimutkan tyme tdo, basuh kain, kemas katil n smpi nk minum pn dier yang amik kan...maklumlah ...aku da semakin memberat...sian gk tgk dier..tp serius dgn tiap2 mlm kena bgn 2 tiga kali myebabkan aku da x berape nk larat wt sumer benda..huhuhuh....nasib dpt hubby yang penyabar...kalu x surely kena wat sndiri sumer benda kn....biler agaknyer sumer ni akan berakhir...aku pn x tau....kena get ready jer la kn.....

Tuesday, December 22, 2009

37 week...

2 day left....genap 37 minggu...hati makin bedebar n tersangat la suspen...mcm x sabar nk deliver tp agak scary huh....hihihi.....da baper ari nie x bley nk drive gi keje...biler dlm jem n dok lelamer dlm kete rase sakit sumer benda...tp by 2morow nk drive blk coz x larat nk blik lmbt tunggu hubby pick up....doa kan sayer k..dalam tunggu hari ni mcm2 plk perasaan dlm hati...
baby pn da semakin membesar....3.0 kilo..hhuhuh...setembam mummy dier...aper la raser nyer ti kn...huhuhu..positif sket....aku semakin ngeri kalau pk2 blk...tp mentally n fizically da agak bersedia kot...x larat nk tunggu lelamer da....rase da cukup mase n x sabar nk tgk my lil baby kuar ti...Doc ckp uri n baby da matang....biler2 mase blh deliver...tp x cepat sgt ker coz org kater selalunyer 38 minggu kn..huhu...hopefully sempat la jumper taun baru......01012010 baru gempak kn...
huhuhu...mcm mummy mithaly kn....suci dlm debu....
  • to yaya n zue....kiter doakan korang selamat n deliver dulu k....biler korang da meletup ti baru turn kiter plk kn....amin....
  • to all guys yang aku ader buat slh or tkasar bahasa sory bebanyk k....jgn simpan dlm hati....doakan kami selamt k...

maternity photo shoot

Last sunday we all p wt photoshot kat sek 9,hihi...walaupn penat bekerja tp still ader kesempatan tuk shoot gmbr...takut x sempat....tp yang frustnyer x sempat nk wat outdoor coz ari ujan n start pn da lmbt...so kitorang wt indoor je la...
so inilah hasil yang x seberape...ti kalau gmbr sumer da siap aku upload lg k...
























Tuesday, December 1, 2009

8 month check ups.....

smlm g check ups...ikutkn appointment kul 3...tp gegatal g awal dlm kul 11.30 da smpi...rase teruja lebey coz nk tgk baby yg semakin membesar...finally mummy yg tlebey berat n doc pn was shocking coz berat naik mendadak 4 kilo...hihihi...baby pn semakin sehat dan kuat sekarang berat dier da 2.2 kilo something la......
tp smlm rase frust jgk coz 4D scan memang da x bley nk buat da...coz baby da penuh n x bley nmpk aper da...doc. pn ckp wat jer la next baby ti...huwarghhhh.....frust tau...xcited nk tgk baby nie.....
so smlm g gk shoping lg kt alamanda...dgn berat yang semakin bertambah da x larat da nk berjalan.....jln sikit pn rase penat giler....barang baby almost complete..tp mummy punyer preparation x buat lg...bnyk lg rupernyer x beli...so dis week kena beli sumer n x mor jln last minutes....lg pn takut deliver awal.....hihihhihi...jus beware la...mane la tau kn....

Sunday, November 22, 2009

7 bulan dan keatas

da 7 bln aku pregnant....rase mcm nk meletup gk pewut nie...keras semacm jer..takut gk biler rase....pegang pewut org lain yg pregnant samer bln ngan aku x la mcm pewut aku yang begitu besar n keras..baby pn semakin lasak n terlalu aktif time mummy dier nk tdo...hopefully biler da deliver ti x la dier suker bjaga mlm...

mlm2 skrg nk tdo memang la tersangat la susah...mengiring sakit, terlentang lg la sakit...tp lastly tdo mengiring jgk la pilihan yang terbaik....ank plk selalu la tersangkut kt belah kanan....huwargh...kadang2 raser mcm nk nngis coz x thn sakit dier...lenguh sangat kt area rusuk tue...my hubby plk skrg tsgt la bz...so biler mlm dier tdo surely tdo mati..mase mule2 dulu dier la yg bangun n tlg gosok2 bhgn yg sakit...lately kena la tabahkn ati n wt sendiri...nasib skrg kaki p da x kejang setiap mlm...alhamdullillah x lah terase berat sgt..

aper pn yang aku rase x sabar nk tunggu baby yg bakal lahir...30 nov ni g checkup tuk 8 bln...sekejap jer mase berlalu kn....hihihihi.....teraser nk wat 4D scan tp takut pn ader..entah la...by next week rasenyer nk p....xcited jgk....

Saturday, November 21, 2009

potong.......



hihihi.....akhir my dad terpengaruh gk ngan iklan potong nie.....lastly wujudlah P1W1max kt umah aku nie....x tau mcm ner nk story so far ok la,,,
x lah lembap sgt mcm broadband celcom...kt area s.alam especialy sek 24 memang susah la nk dpt signal aper pn..so dua tiga hari ni kite tgk prestasi dier ok atau tidak...
hopefully ok la kn...
so dlm seminggu nie aku mule menyokong 1W1max sehingga la satu hari kelak...
POTONG..POTONG...POTONG......


Tuesday, October 13, 2009

Raye@umah prof



Since 2004,,,every year we all surely x tinggal g berayer kt umah prof....dari zaman anak dare lagi la...first year rayer..p satu clas...n setiap taun ader jer yang berkurang n bertambah.....kengkawan yang follow pn silih berganti....tp kami bertiga tetap samer n cume partner jer bertuka n bertambah.....rayer 2009....aku, rynn fara jer still together... pas nie kalau ader yang pindah pn surely da x dpt p sesamer lagi.....so mlm tue a'an as a photographer sempat la candid gmbr ktorang.....bnyk gk dier amek...memang ader bakat.... so ni antara gmbr yang nk share ngan korang.......(aku suke gmbr ni....ryn nmpk mcm ibu2 mithali sgt.....)

( wifey n hubby to be....hopefully next year punyer rayer ader org baru dlm pewut ek)










(nmpk cm family kn...aku suke......)






Thursday, October 1, 2009

First Rayer 2009

Da lamer x updates blog nie... x bkesempatan la......taun ni first time beraye kt umah mentua....
hihihih...
rase cm klaka coz family dier x ramai n x der la sesape yang nk wat kecoh....
biasenye mase anak dara dulu2...meriah la mlm rayer..
tp taun ni agak suram la cz kuantiti manusia dlm rumah hubby memang x ramai kn...
rayer taun ni pn memang x same la dgn taun2 sblm ni...part yang paling besh, bile celik jer mate dpt beraye n wish hapy hari raye kt my lovely cayunk bucuk...


gmbr ni diambil pas abis smbyg rayer, thanks to alang coz jd photographer x bertauliah.....dlm family nie aku la yang paling ceria sentiasa kn.. to adek yg giler gmbr..maintain hensem k...


pose ni tuk cover body yang da menggebu....hihihi...nmpk maintain je la kn....my hubby pn agak hensem la di pagi hari rayer...
lastly to all frenz rase nyer x tlambt to wish Hapy Hari Rayer n Maaf Zahir Batin k....

Sunday, September 6, 2009

Weekend Yang Ter...sangat la Stress.....

Aku pn x tau...tp memang weekend ni stress giler....mood pn tersangatla teruk...
e...tension...naper la sume org x leh nk faham......hihihihhi...
x tau nk ckp or luah kn kt saper...sumer kena simpan sesorang...
nasib gk ader benda ni tuk share perasaan ngan korang kn..
hopefully wekeend korang tersangat la hapy kn..
ye la bln pose p dan nk abis..
rayer yang gembira akan menjelang....next weekend lagi la stress coz kena g kursus lk...
biler la dpt g bershoping kn..hihihi cm da x sempat jer....huwargh.......

Friday, August 21, 2009

Selamat Berpuasa

Sempena Ramadhan Yang akan Menjelma Esk.....aku nk wish hapy fasting 2 all my fren n lots of muslim kt Meysia nie n kt memaner jer...pade sesiape yang penah aku sakitkn ati or tersalah kate, plz maafkn k.....jgn simpan dlm hati....



“Ya Allah jumpakan aku dengan Ramadhan dan serahkan Ramadhan kepadaku, terimalah amalan yang aku lakukan padanya.”

First year nk pose ngan my hubby... so terase seperti pose yg lebey bermakna la...x tau la dier blh bgn bsahur atau x..yang pasti aku wajib bgn coz becita2 nk pose penuh tahun nie..maner tau...baby dlm pewut akn jd lebih kuat....hihihi....

2 my hubby......wish u dpt la bsbr ngan sayang bulan2 pose ni k...




Wednesday, August 19, 2009

Cinta Hati Kami.....

skrg ni dgn kes H1NI yg mnkutkn ni..aku pn cuak gk la nk g shopink or jejln kat luar...4 safety kena la pki topeng ala2 nk jd pakar bedah ni... hihhii.....gmbr ats tue kt dlm ofis jer...saje ngade2 pakai mask...demo je la...kt ofis rasenye masih selamat cz x ramai manusia..
hihihiii..
sume masih sehat n x der tanda2 jangkitan....

cinta hati kami....

Kt ofis aku ader member yg same2 pregnant..hihihhi...seronok sgt coz ader kwn nk share citer
x la borink sgt....dier lak awal 2 bln...so dia ader xprince lebey la.....dua2 mommy 2 be ni xcited la sgt psl bab2 pregnant n baby... mcm dlm iklan x gmbr 2...
see our tummy...da semakin membesar..
wish sgt cinta hati kami yang bakal lahir kelak akn memberi rahmat n kebahagiaan wt kami...






Tuesday, August 11, 2009

Weekend Yang Tersangat La Bz........

Sabtu n ahad lepas tsgt la bz buat aku... bnyk sgt agenda nk penuhi...dr ari khamis aku da sebuk kat midvallley dok setup booth tuk pameran produk org asli...wlpn agk x larat dgn perut yang semakin membesar dgn sehat dan kuat aku tetap dpt settlekn semuanyer...


Aku sempat lg la posing sambil cover perut tuk tatapan korang....hihihi....da lamer x amek gmbr coz body semakin menggebu..inilah gmbr yang terkini...Masih cute kn...hihhihi...Sabtu lepas gk ader kenduri kt kampung..first experience tuk my hubby balik kmpung n rase kenduri org jawe..dgn penuh smgt dier membelah nasi ambang buat pertama kali..memang klaka...

x sempat nk shoot gmbr cz sumer org sebuk gelakkn dier...so x der la gmbr tuk kali ni..kalau next time dier buat lagi aku bg korang tgk ek...hihihi..hopefully dier x kn kekok ngan budaya aku....

Kt sini gk nk wt wish to my hubby semoga cepat sembuh kerana berjangkit demam campak...hopefully dpt recover cecepat coz boring sungguh bila cayunk sakit..x der partner nk gaduh....muaks...


My Lovely Cayunk Hubby....


Tuesday, August 4, 2009

My Favorite Nephew....

The 'huru hara' budak kecik yang demok....always luv u la.....thanks coz being the first cucu n make all de family happy n so ceria.....



Putra.....Always being my favourite la....hihihii...so much trouble lor...haiya....whtever pn dier la yang jd mangsa buli n guling2 aku...hihihii...mish him so much la...my hubby pn luv him...hikhikhik....

last weekend dier ader kt umah...wah...memang hapening la...mcm nk runtuh sume....nenek ngan atok yg paling gembira kalau dier ader....see dier nyer gigi...doctor kate gigi kanak2 gred A...haiya.....of course la...x mkn coklat n sweet... dat y la gigi dier memang cantik....thn ni da genap umor dier 4 thn.. huru hara jd nyer...g sekolah pn x mor....tgk cartoon 24 hour...aper la nk jd.....whatever pn...hope jd someone yg dibangga kn k.....LUV YA........

Thursday, July 30, 2009

Mommy to be.......

After 4 months la......x sbr rase nk become a mummyy....hihihii...tq cayunk......
mcm xcited sgt jer kn...tp 2 la perasaannyer....kepada sume kt luar yg preggy same like me...surely ader perasaan yang samer kn..... entahla..perasaan yg x blh nk story la...
kalau korang x kawen lg baik korang kawen cecepat....ti korang rase la...2 all guys outthere yang blm kawen n wil become a daddy soon...get ready yeah.....ti mcm2 sydrome korang akan rase....


Wednesday, July 15, 2009

Its de first time....

huhuhu....first time nk wt blog nie..sj nk try..menarik gk kn...
x der aper lg nk share...just testing.......