Wednesday, October 6, 2010

pasar car boot seksyen 13..murah giler...

ahad lepas.....

aku n ryn berjalan ke pasar car boot /pasar tani/pasar bundle / pasar mega n mcm2 name lg la...yang pasti pasar nie terletak kt tapak parking stadium s.alam.


sungguh x sangke....wlpn da lame aku menetap n tinggal kt s.alam..tp aku memang jarang sgt g pasar nie...sebab pertama coz pasar tue confirm la panas n sebab kedua mesti ramai giler org...so dek kerana bdn aku akn naik gegatal biler berjemur kt tgh matahari...memang mimpi la aku nk bejalan kt situ....


iskh memang terkejut la....barang yang ade jual kt situ tersangat la murah.....baju baby blh dapat serendah RM 2...murahhhhhhhhhhhhhh sgt.....memang giler murah...mula2 mase dgr cite ryn dulu..aku igt myb kt pasar tue jual baju2 yang x dew kualiti atau mesti la cepat buruk..ye la kn..aku nie kn suke judging2 yg bukan2 kt benda2 imitate yg besepah skrg nie...tp memang silap besar la coz kain n kuality serupa sgt...brand baby kiko n anakku....x dew beza pn dgn baju yg aku beli tuk alya kt jusco,isetan or parkson..blk umah aku siap check tag n kuality kain dgn baju2 alya memang exactly same...


so dgn rase excited nye mase tuh...aku pn merembat 7 pasang baju....hahaahah....7 pasang baju aku baru habis RM 2 x 7 x 2 pcs =RM 28....murah kn..... kalau g jusco 7 pasang baju bermakna aku kena spent at least RM 200...aku cuma habis kt sini x smpi RM 30....baju yg di jual o9 pn byk ade kt sini...set pyjamas yg 1 set o9 da RM 29..kt sini baru RM 15...iskh murah la...n pilihan pn memang byk..tudung ariani pn baru rm 10 n paling mahal pn RM 35....x yh la dok beli kt arianni lg...megabiskn duit aku ajork......


ape pn x rugi la membeli di sini...biar berpanas sikit...janji dpt jimat duit...huhuhuhu.


:- blk dr pasar g SACC Mall...tejumpe ank rose....rafiq yg kedebab tue tgh berlari2 depan giordano..nasib rose x dek kalau x blh g la p cubit pipi rafiq....

6 comments:

  1. Wow. Dorang memang kat sana every Ahad je ke? What time?

    Nak pergi nak pergi nak pergi! :D

    ReplyDelete
  2. aah hannah...every sunday ade....rase nye seawal jam 7 pagi da bukak da smpi la tengahari...tp sy galakkan awk g awl pagi...x la panas sgt nanti...

    ReplyDelete
  3. Wah Yaya pun nak join. Siapa lagi? Jom2 kita membeli belah beramai2!

    ReplyDelete
  4. hahahha...lyli..sabar jela..nape tak g picit je..sure abah dia terkejut..masa tu sy dalam kedai bonia..so abah dia yg jaga..
    haih..if tak, sure jumpa kita ari tu..ala..ruginya..ehehe..

    brang kat situ mmg murah tau..nak2 lagi mak ngan pak je takde juai..yg lain semua ade...wekkeke

    ReplyDelete
  5. hannah n yaya: mari kite g beramai2 k...

    rose: tuh la pasal nye....kalau awk ade tyme tuh surely sy d g cubit pp dier....blh gk jumpe awk kn....tp x der rezeki nk jumpe kn...my b lain kali....mase tue toleh2 gk keliling cr awk..tp x dew..huhuhuh....

    ReplyDelete