Thursday, October 7, 2010

rumah sendiri....

dari pagi...aku duk belek magazine home concept....

seronoknye la kalau ade rumah sendiri kn...blh deco sendiri...blh buat ape kite suke...boleh letak gmbr bebyk kt wall umah...blh color dinding warna merah...blh wt playground tuk alya...blh deco bilik alya warna pink....blh beli furniture warna putih.....buat kitchen kabinet warne merah...seronok la kalau jd kenyataan.....since lepas kawin teringin sgt nk pindah duk umah sendiri...mesti best.....tp blm ade rezeki lg...so duk la umah mk smpi sekarang...kadang2 stress jugak tgk kawan2 da berdikari......hihihi bile plk turn aku kn....




da 2 bulan survey2 nk beli umah....mahalnye umah sekarang......mcm x mampu pn ade...tp bile pk2 balik....mane la ade umah murah kn...kt rawang ade la...hihihi..nk buat pe la aku duk jauh ke sane....en suami keje ke hulu aku keje ke hilir..mau tiap2 bulan buang RM 1000 kt highway.......bile pk2 blk mampu ke nk byr loan umah RM1000 sebulan...hadoi..ank sorang dua mungkin mampu...kalau tetiba ank ade 3 org...adus...cukup ke duit nk beli susu ti....kena g keje naik moto la nmpk nye.....x pn jual kete skrg..pki kete kancil jew...hihih..jimat kos...
abh aku kate....beli je umah.....x yh dok susah hati x cukup duit.....hihih...abh x pe la gaji berganda2 dari aku.....abh cite mase abh beli umah kt s.alam....abis gaji dier separuh bayar umah.....dgn ank 6 org sekolah lagi...emak suri rumah....abh tgh study...tp dpt juga kitorang survive.... ye la kan... bak kate org rezeki ank2 sentiasa ade...tp kwn aku kate rezeki kalau Allah nk beri x dew ank pn Allah beri juga.....betul la jugak...tp kite kt dunia nie kena usaha je la..insyaalah...Allah akn bantu.....
rumah nie kt setia alam.....rase mcm nk beli...bulan2 kena bayar RM 1300...
:- yang...cukup kew duit nk mkn kalau kite beli umah nie...

6 comments:

  1. betul tu..jgn pikir sgt pasal rezeki..sbb bila kita dah set nak beli umah..insyaallah kita akan keje lagi keras & cuba tuk berjimat..rezeki plak akan bertambah kalu kita ada niat baik..then satu lagi....rezeki anak kata org.insyaALlah ade di mana2..:-)

    ReplyDelete
  2. Cantiknya rumah tu!

    Yup kadang2 terfikir macam mana orang dulu2 survive, macam ayah awak cakap. Sebab kita sekarang ni dengan 2 orang kerja, anak baru seorang, kecil lagi, tetapi belum mampu beli rumah.

    Hairan. :)

    ReplyDelete
  3. duit kalau dikira-kira mmg sentiasa tak cukup
    tu lah
    hasrat nak membeli rumah ni smua org ada kan
    teringin sgt2
    mungkin kita ni kena berani je
    jgn pikir byk sgt

    ReplyDelete
  4. kann..... kite pon dok terfikir2 nk beli rumah.... xpayah besar pon takpe...asalkan selesa anak beranak... huhu.... tp tulah....tak tahu la bila...

    ReplyDelete
  5. betul tu nurul baru buat entry ttg nak plan beli rumah. ada driver lori kat opis ni abg tu driver jer boleh mampu beli rumah isteri abg tu suri rumah jer.

    daku kehairanan

    awak salam kenal tau thanks komen kat blog nurul ye. meh tukar link

    ReplyDelete
  6. erm..biler dipikir2 kan cam xcukup tp biler dah beli insyaALLAH cukup..akak pun next year ada komitmen ngan bayaran umah..tp umah akak xder lar semahal umah laily..

    ReplyDelete