Friday, August 12, 2011

39 minggu

suda 39 minggu kandungan...dan alhamdulillah aku masih mampu utk berpuasa....meski pn ade terponteng 4 hari...tp aku amat bersyukur aku masih berdaya menghabiskn setiap hari puasa2 yg aku lalui wlpn kadangkala aku berbuka ketika jam sudah mencecah 4 petang....itu kerana aku terlalu risau kerana baby tidak bergerak langsung didlm perut atau bibir aku tetiba berdarah mungkin kerana dihidrat...aku bersyukur kerana di akhir kandungan nie aku berpuasa diketika aku sudah mengambil cuti dan tidak bekerja...so tidak ade terkejar2 kesesakan jln raya n tidak perlu memerah idea utk menyiapkan design2 yg diarahkan...aku melalui hari2 terakhir mengandung dgn penuh keselesaan di rumah....hanya melayan alya golek2 di atas tilam...hanya membuat kerja2 rumah yg simple n mane yg terdaya sahaja.....rutin setiap pagi sekarang adalah menyiapkan sahur utk iqmal tidak kira pd jam 3 atau 4 pagi kerana ibu mengandung mcm aku da x blh tido mlm sekarang.....satu badan rasa sakit......

lg 4 hari adalah due date aku....hati sentiasa risau kerana baby masih blm mau keluar....mungkin ade org yg masih tertanya2 aku da bersalin ke blm kn....nmpk nya baby aku gembira duk dlm perut tuk mkn pelbagai juadah berbuka n masih selesa berjln2 bersama aku.....menurut doc....kalau isnin nie iaitu 15 hb aku masih blm bersalin makanya aku akn dibersalinkn pada khamis depan......aku akn di induce....ape rase induce eh...sakit ke.....byk kes besalin pakse2 nie susah juga kn....hati mula risau..harap sgt aku akn bersalin normal nanti...baby sekarang suda mencecah 3.2 kilo...harus merana aku nanti tuk meneran keluarkan ank aku ti kn...aku harap sgt ank aku x kn sebesar mane......seriau rase...kalau da besalin nanti harus aku updates kt blog lagi nanti.....

5 comments:

  1. All the best, Lylie. Semoga semuanya smooth dan dipermudahkan, berkat bulan puasa ini.

    Saya doakan awak! :)

    ReplyDelete
  2. lylie..gud luck..maria pn berdebar..minggu ni 39w..huhu..kalau tak beranak jugak..selasa depan akan d beranakkan..huhu..takut2..tak mau paksa2 mcm tu..huhu...

    ReplyDelete
  3. Good luck Lylie.

    Sakit induce tu sakit jugak. Saya merasa masa nak keluarkan anak pertama dulu. Huhuhu.

    ReplyDelete