Monday, February 14, 2011

kandungan gula dalam darah...

second pregnancy ade simptom2 baru yg aku dpt.....kaki aku selalu kebas.....x tau kenapa....x kire pagi ke petang atau mlm.....minggu lepas g 2nd check up kt pusrawi doc kate normal je....tp aku pelik la nape la aku nie selalu sgt rase letih x bermaya n kebas2 la bagai.......



so dlm hari khamis tuh nk x nk aku g juga la klinik sebab rase x sihat sgt......tup2 doc kate kandungan gula dlm darah aku tinggi...dat y...aku rase kebas2 cm tuh...so dier tanye aku...aku g anternantal check up kt ne...aku story la yg aku check up kt pusrawi..terkejut atau tidak dier kate itu adalah hospital yg dia paling x syorkan tuk aku pergi..terkejut aku......seteruk itu kah hospital itu...coz mase aku deliver alya ari tuh aku rase ok je...coz doc tuh kate 10 tahun dulu dier bekerja di situ n dier tahu mcm mane keadaan hospital tuh......tp tuh 10 tahun dulu kn...mungkin sekarang da ok da...tp rase cuak gk la dlm hati...



so sekarang nie aku perlu di refer ke hospital kerajaan....hadoi....tersangat la bercinta ok..malas sgt rase..aku kn duk s.alam...tmpt yg ade tuk check up cuma kt sek 7 n paling dekat hospital klang...gile sesak...aku rimas weh....aku siap tanye doc tuh lagi...x bleh ke saye g mane2 hospital swasta yg lain..dier kate x de hospital yg baik kt area s.alam tuh tuk anternantal check up...dier kate aku mesti juga pergi ke mane2 hopspital kerajaan utk mememastikan ank dlm kandungan aku ok....


serius aku takut.....ye la...x penah plk rase mcm nie.....kalau la bebetul aku penghidap diabetes...hadoi la......ape nk buat nie..buntu ok....tp kn nape 2nd pregnancy plk aku ade masalah nie eh..bile difikirkan balik...sebab utama mungkin:-
> berat badan aku yg berlebihan
> aku suke minum jus n aiskrim...
> n aku mkn nasi seperti biase..tiade lagi alahan pada nasi seprti mengandungkn alya dulu....
tuh je kot...yg aku blh fikir skrg....otak aku semak sekarang...dari pg mcm2 artikel aku bace kt internet tentang gula n diabetes tuk org mengandung..yg pelik nye aku x phm....hahah..pdn muke aku....

5 comments:

  1. take care lylie jaga kandungan baik2 ye nanti pm nurul no lylie boleh

    ReplyDelete
  2. leli...jaga diri baik2 eh. hopefully awk & baby OK2 saje yer. :)

    ReplyDelete
  3. wow! baru tau u tgh pregnant for 2nd. congratz!

    ReplyDelete
  4. lily..tahniah..baru tahu dari komen lily kat blog sy semalam..ehehe

    EDD bila? akak bulan 9

    ermm..camtu ke teruk pusrawi tu? akak ari tu g SALAM. tapi once dah masuk 3 bulan kandungan, akak pegi klnik desa padang jawa. tak sesesak kat kenek kerajaan seksyen 7 tu..ehehe cepat skit siap

    take care ya..

    ReplyDelete
  5. em 10thn dulu mungkin dah berubah..em takpe lylie jaga dr dan baby okay..

    ReplyDelete