Tuesday, February 22, 2011

liaison officer


lihat gmbr di atas..mcm seronok kn...jumpe org asing..berjabat tangan n perkenalkan malaysia n produk yg dihasilkan....mesti korang x berapa nk faham kn..nie la salah satu kerja aku yg aku kena buat utk 3 hari yg akn datang...sambut guest dari luar negara n entertain diorang...wa.....dasyat la aku...kakakaka...english sgt la berterabur...dpt lak job scope mcm nie.....

dulu aku x penah nk ambil tahu pn...ape benda la keje nie atau pn lebih dikenali sebagai Liaison Officer (LO)...yg aku tahu diorang kena iring org2 yg datang kt event company kitorang..tuh je yg aku tau.....tp tahun nie pertama kali aku dilantik sebagai LO...hadoi aku igt mudah je kerja nie....layan je mane2 guest yg dtg..bawak diorang berjln n pegi makan....n full stop. tp aku memang silap.....minggu lepas aku da kena anta kursus utk branding aku nye service interaction..siap ade sesi grooming bagai...susah rupe nye...kena tau byk knowledge pasal malaysia..kalau tidak mesti aku memalukan negara...
n mase kursus tue satu yg aku pasti kalau language kite x betul mcm mane la aku nk sampi kn maklumat dgn tepat kn....bile asyik bercerita pasal entertain guest nie aku asyik la terpikir kn...kalau la HANNAH JOHARY ade kt tmpt aku mesti dier x de masalah...muke dier manis....nmpk frendly n paling penting communication dier pasti excellent.....Hannah...could you help me? Do u will replace my place for 3 days?
Kalau la perkara itu boleh terjadi..atau 3 hari itu boleh berlalu begitu saja.....mesti mudah hidup aku kn....sekarang nie tgh cr info berapa tingkat klcc ape ade kt kl tower.....ape yg menarik kt malaysia...budaya mcm mane...ape jenis kayu..ape teknik batik..bahan ape dier pakai...hadoi..mcm2 la...n aku kena pastikan semua nye aku boleh expalin in english boleh ke aku?
Dulu mase aku study...confident level aku sgt tinggi n communcation skill aku sgt excellent...hahaha...perasan kan..tp bile da bekerja nie..jumpe org yg makin besar dan makin hebat jadikan diri aku makin kecil dan semakin kecil....

Ini la dier guest yg aku kena entertain utk 3 hari akn datang....nmpk frendly...belgium guna bahasa ape eh? english ke? kikikiki...nk sebut nama penuh guest nie pn aku x berapa nk tahu...kena bc juga psl belgium coz knowledge aku tentang negara tu zero.

7 comments:

  1. Wahhhh. Boleh je. Meh I ganti you 3 hari ni. Tapi gaji untuk 3 hari ni dapat kat I lah. Boleh tak? :P

    Hello Ms Danielle Van Homisheshoshesho. I'll be replacing Ms Lylie for the next 3 days. Pleased to meet you.

    Hehe.

    ReplyDelete
  2. You mesti ok punya. Don't worry! Be confident & have fun. & everything will be just fine.

    Jangan lupa tulis entry tentang apa yang diceritakan tentang Belgium pula. Hehe.

    ReplyDelete
  3. hannah klaka la awk....kalau la blh tuka bebetul sy sanggup mintak company sy byr awk tuk 3 hari tau...nyway..thanks 4 ur support.

    ReplyDelete
  4. Hehe... go lylie... boleh punya. belasah je. As least boleh jadikan pengalaman baru kan. :) naseb dia adalah wanita. kalau lelaki, lagi rasa cam takleh masuk kan. hehe.

    ReplyDelete
  5. hye lylie, selalu i baca je blog u tak pernah komen lagi. hehe. kat ofis i pon macam tu juga. seronok sebenarnya jadi LO, walaupun english kita tah ke mana bila bercakap tu, diorang sebenarnya tak kisah. janji faham & layanan yang kita beri tu baik.

    good luck to u!

    ReplyDelete
  6. good luck lylie...be ur self...org belgium tak pandai sgt ckp english....

    ReplyDelete
  7. don;t worry..u'll be fine. heheh.. bantai jek layan derang..omputih suke jek kalau kite layan derang baik2..:)

    ReplyDelete