Monday, July 18, 2011

Breast pump.

rase nye mahu menginvestkn duit yg x berapa nk ado ini utk membeli breast pump. duk tgk o9 mcm2 brand ade..tp yg mane yg okey eh......x reti la...coz x de family yg begitu mem breast feed... mase alya dulu beli pump bateri sakit sgt...last2 pki pump manual je...tp penat la...kali nie igt nk beli breast pump yg elektrik n x sakit n berbaloi...mane la tau blh jimatkn duit tuk beli susu kn....lg pn bercita2 besar nk bagi minum susu badan smpi ke umur 2 tahun...wlpn pengalaman dulu susu x berapa nk ade..tp masih rase n cuba juga...rase nye patut ke beli sekarang atau tunggu da deliver nanti tgk susu ade ke tidak...baru beli breast pump eh?


yg mane okey eh... event, madela atau spectra?

7 comments:

  1. erm... orang kata spectra tu bagus... tapi aku pon x tau coz aku dolu pon guna manual gak..... haha

    ReplyDelete
  2. better pi test dulu semua pump tu psl kdg ape yg elok kt org belum tentu serasi dgn kita. so bile kena test tu lps pantang lah kot baru boleh. hihi. sementara dlm pantang pki yg manual dulu.

    ReplyDelete
  3. Kita dulu pakai Spectra. Electric pump paling murah yang boleh double pump. Actually semua pump pon sama. yang penting kesesuaian dengan tuan punya badan. Sekarang ni kita tengah survey Madela Harmony (manual) untuk kegunaan di kala malas nak on Spectra. Lagipon boleh tandem pumping masa baby tengah direct.

    ReplyDelete
  4. Oh lupa nak tambah. Kita dulu beli pump sebelum bersalin. Kegunaan nya bila kita tengah berurut, kita siap-siap lah pump dan minta suami atau orang tua feed pakai cup.

    ReplyDelete
  5. Go to SaraKids. A lot of breastpump dia jual.
    or tgk this website http://www.sarakids.com/blog/?m=201107&paged=2

    ReplyDelete
  6. bagi pendapat yaya, brest pump yg sesuai bergantung pada corong dia yg sesuai dgn nens kite. lain org lain la kan. so mungkin medela ok kot, sebab ade corong size small, medium and large.so takde la sakit. harap membantu lylie. :)

    ReplyDelete
  7. kalau leh try dlu sblm beli k..byk kedai baby yg offer try dlu sblm beli skrg ni..maria penah try spektra tp tak sesuai kot kat maria..rs sakit..maria pakai medela dan sesuai dgn maria..so lain org lain kot..so klu leh try dlu k..

    ReplyDelete