Friday, July 15, 2011

alya n perkembangan baby

hari nie genap umur alya setahun dan 6 bulan....menjelang setahun 7 bulan alya akn dikurniakan seorang adik pula...insyaallah......hati kadang kala naik risau dgn penerimaan alya kelak coz sekarang nie biler mintak alya sayang adiq..alya akn naik marah...terus puk puk perut aku dgn tgn dier......buat reaction mcm x suke...memula dulu alya ok je..siap blh cium2 perut bagai....tp mkin dekat due nie...mkin risau hati coz rase mcm alya x bersedia.....mcm alya x blh nk terima...alya pn jadi mkin manja..nk tdo bawah ketiak..asyik bergayut kt kaki minta dukung..setiap pagi bile nk pg keje pulak mesti alya akn menangis beriya2........x tau kenapa...mungkin alya da dpt rase yg dier akn berkongsi kasih kot...sian ank mama......maafkn mama sayang......x sempat alya nk bermanja dgn aku lama2 mcm ank org lain..x smpi 2 tahun da kena blaja berkongsi segala benda...








yg paling klaka nye bile aku mengaduh perut sakit or kaki tgh krem..alya yg akn nangis dulu....x blh langsung tgk aku buat muka sakit..mesti alya terus emo.....bijak betul dier sekarang.......sekarang nie aku duk sibuk mengajar alya sebut sesuatu dengan menggunakan ayat...sebab kalau sebut perkataan tuh insyaalh la..da pandai sgt la....tp bile bab guna ayat tuh alya masih blm berapa nk pandai.....so sekarang nie pelan2 train alya guna ayat2 simple.....




cerita terbaru tentang baby pula...berat baby sekarang sudah mencecah 2.5 kg diusia kandungan mencecah 36 minggu..aku da masuk zon stand by da nie..takut terbesalin awl kn........n berat aku pula sudah menganjak ke angka 70...besarkn aku..hahahahah....mkin merayap rasenye...da x blh nk drive sgt...x blh bergerak laju2....jln2 shopink pn paling lama sejam...lebih dari sejam rase mcm nk pitam...duduk dlm kete pn selalu kena baring....dasyat betul penangan mengandung kali nie.....mcm2 rase.....




kelmarin iqmal berjaya menyudahkan beberapa siri membasuh segala kain baju dan selimut utk baby baru nanti.....so turn aku cuma kena lipat2 nk pilih2 masuk dlm beg n siap2 kemas dlm drawer....kali nie punye pregnancy byk juga yg aku blh jimat coz barang alya byk lagi yg masih elok....x perlu diganti....tp kalau keluar ank leleaki kesian la plk coz kebanyakannya sumer peralatan berwarna pink..aku harap sgt jantina yg ditunjukkan melalui mesin scan akn tepat la hendaknya...kalau tidak mengagau la iqmal nk kena cari baju2 baru utk baby boy kelak....




harapan aku sumer nye akn dipermudahkan..nie la doa aku setiap hari..aku juga harap sgt yg alya x kn ade rase cemburu yg melampau nanti....x pndai lagi nk fikir mcm mane nk handle 2 ank nanti kn......aku masih belum bersedia rasenya....

5 comments:

  1. moga Allah permudah segalanya utk Lylie. amin.

    ReplyDelete
  2. semoga segalanya dipermudahkan. biase lah kot anak 1st amik masa nak terima adik dia. tp kalau lg dekat gap umur lg senang lah. kalau gap jauh lg susah kot kan.

    ReplyDelete
  3. kite pon sama.. irfan makin manja.. dengan ayah dia pon taknak.. camana la nanti.. adoi!!

    ReplyDelete
  4. xper lie, insyaallah bila dah kuar baby nanti, alya akan sayang sangat ngan adik dia coz jarak dekat kan.....

    semoga semua dipermudahkan, ameen

    ReplyDelete
  5. xper lie alya akan jadi kakak yg baik..

    ReplyDelete