Tuesday, December 20, 2011

pregnancy test.

lawak. 16 haribulan lepas genap eryna 4 bulan. Dalam 4 bulan tersebut aku hanye merase kedatangan haid sekali sahaja...bulan2 seterusnya aku belum lagi didatangi haid. Setiap kali bermulanya bulan baru mesti iqmal akn bertanya mengenai haid aku...hihih...tau takut..



ye la kn, mane la x takut...eryna dulu hadir tanpa dirancang...kang x pasal eryna pulak yg dapat adiq pulak kn. 2 hari lepas pulak aku asyik pening-pening dan rase mcm nk muntah...mcm serba x kena..dah pulak, x kn mengandung lagi kot? punye la suspen...semalam iqmal pn beli kn la pregnancy test untuk aku. Tak sempat smpai umah sendiri, kt umah emak juga aku buat test tersebut..preghhh..cuak giler rase hati.




lepas je dpt result terus tersenyum gembira. hihihii..keluar toilet buat muke suspen terus ckp kt iqmal..




"ha..padan muka da termengandung lagi.."




iqmal dgn muka panik pn terus sebut "biar betul....." dan dia pn bergegas amek pregnancy test kt aku n terus gelak...




hihih.....panik suami daku di situ..alhamdulillah..masih negatif....aku nie memang cuak lebih bab2 pregnant nie.....x mampu lagi rase nye nk jaga anak...hihihi...biar la dulu kn....anak dua nie pn da haru....lagi kn bertiga mau haru biru jadinya nanti.

10 comments:

  1. hahaah,klakar lar akak ni,,sm lar gan as kadang2 cuak gak tkt tmengandung lagi,,-D

    ReplyDelete
  2. perghh...kalau saye pon cuak gak camtu. hehe. padan muka ikmal kena tipu. hahaha :P

    ReplyDelete
  3. muahahahahahaha

    "berani buat berani lah tanggung....."
    erm aku cakap kat iqmal erk, bukan ko.. hehe

    ReplyDelete
  4. as: hihih...memang kn...takut nye la kalau termengandung...tuh la masalahnye..protection x mau buat elok2...hihihi

    ya: memang cuak ya...padan muke iqmal kn...dier la yg paling takut sekali tau.

    kak mas: ti saye smpikan pesanan akak kt dier.

    ReplyDelete
  5. sekarang lylie guna protection cara mana..? atau kontrol sendiri2...:)

    ReplyDelete
  6. muahaha....amin kn je la kalu termengandung lg...biar sama2 haru biru ngan kite skali k..hehehe

    ReplyDelete
  7. kita pun takut klu pregnant lg...udahle mmg blom period lg since dr bersalin haritu
    few times jugak rasa mcm nk pitam la, itu la ini la..smpi doc siap tnya..pregnant ke?..last2 doc suh buat test..nasib -ve
    btl tu jaga yg dua ni dulu..concentrate kat diorg..kdg kesian tgk si sulung kecik2 dh ada adik

    ReplyDelete
  8. Ahahaha suspend baca entry ni! Kalau pregnant lagi, memang Lylie juara lah antara kita semua. :D

    ReplyDelete
  9. Granted the shock of dropping with child routinely with my P2, I probably should have kept that pregnancy test

    Thank's & Regard's
    IVF Center in Uttar Pradesh

    ReplyDelete