Monday, April 23, 2012

Hong Kong & anak-anak.

Lusa aku akan ke Hong Kong. Tuntutan kerja membuatkan aku kekurangan masa bersama anak-anak. Kali nie aku akan terbang selama 9 hari. Jangka masa waktu yang paling lama aku akan berpisah dengan anak-anak. Minggu lepas 4 hari aku di Cherating. x sampai 4 hari aku dirumah, terbang lagi aku ke sana ke mari.

Kesian Alya, setiap kali aku balik dari out station mesti dia peluk & cium aku & mintak aku jangan pergi kerja. Mungkin dia rindu sangat kat aku coz kerap sangat kena tinggal.

alya: mama, jangan la kerja, mama cuti la...

mama: mama kena kerja, nanti sape nak tolong papa cari duit? nanti sape nak beli susu alya?

alya: mama cuti la...atuk banyak duit,mintak kat atuk... mama cuti k.

hihihih...kelaka rasanye....

setiap kali nak tdo mesti alya akan tanye sama ada aku akan cuti atau tidak. Kalau pagi-pagi alya bangun tido, mesti dier cari aku menangis-nangis. Takut sangat kena tinggal. Kalau ikut hati memang sedih, tapi ape yang mampu aku buat kan? Redha je la tinggalkan anak-anak.

Setiap kali balik out station alya akan peluk aku kuat-kuat. Nasib baik la iqmal keje sendiri, masa flexibel, kalau tidak macam mane lah anak-anak aku kan.

Kalau lah aku boleh cari kerja lain. hurmmmm....


10 comments:

  1. kursus di sana ke lylie?

    take care ye lylie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan Kursus nurul, ade trade fair, kena bawak usahawan n buat kajian produk kat sana.

      tq k.

      Delete
  2. Li, kata nak jd lecturer kans... :)

    ReplyDelete
  3. sian kat alya n eryna... 9 hari lama tu, x per, janji balik nnti bawak souvenir bebanyak untuk mereka yerk..

    ReplyDelete
  4. hurm..akak faham perasaan lylie..walaupun org akan kata syiokk arr dpt g hongkong tapi sebelum nak g tu nak prepare tu nak prepare ni..lagi syiokk lau dapat bawak anak-anak skali kan..?

    hurm...akak pun ken ag kursus induksi lylie..9 hari gaks..huhu skrg tgh amik mood mententeramkan diri pujuk hati utk tidak melihat dan ciom anak selama 9 hari..dah terbayang sure anak akan tanya kita mana kan lylie..sedeynyer..

    ReplyDelete
  5. opppss luper..akak nak fridge magnetic hong kong k..huhu..

    ReplyDelete
  6. salam kenal i dah follow blog ni follow i balik ye..tq..;D

    ReplyDelete
  7. trade fair eh? last year kawan kite kena pegi. time tu masih susukan auf naseb tak kena g. bab pegi tu mmg best lah, tapi bab kena tinggalkan anak tu je yang macam sedih sikit. bertabahlah kawan ye...

    ReplyDelete
  8. sedihnya. tp dh tuntutan kerja mcm mane kan.

    ReplyDelete
  9. sedihnya..nasiblah kerja kita ni xpyh tinggal2 anak..xleh imagine kalau kena tinggal diorg..

    tp part jln2 tu best gak kan..hehe..

    ReplyDelete