Friday, May 4, 2012

Hong Kong!

Fuhh....letih berhari-hari di Hong Kong masih terasa. Hari-hari berjalan kaki berjam-jam lamanya semata-mata untuk tidak melepaskan peluang  menjejakkan kaki di semua tempat menarik di Hong Kong. Sejujurnya, Hong Kong bukan lah satu tempat yang tepat untuk bercuti bersama keluarga. Hong Kong sebuah bandar yang sentiasa sibuk, cepat dan padat. Harus tidak tenang hidup disitu. Semua orang macam mengejar masa dan kurang senyum. Bunyi trafic light pejalan kaki masih terngiang-ngiang kat telinga aku sehingga kini.


Alhamdullilah, banyak tempat menarik kat Hong Kong aku da jejak. Tujuan aku ke Hong Kong adalah kerana ini.

 Hong Kong Gifts And Premium Fair 2012


Dan aku berpeluang berjalan-jalan di sekitar Pulau Hong Kong untuk menjamu mata.


 Aku Juga berjalan di Arena Of Star!


Sempat juga aku menaiki feri untuk menonton Simfony Of Light!

 Sangat indah bandar Hong Kong di waktu malam.

Tidak melepaskan peluang untuk menjejakkan kaki di Ladies Street  Kowloon. Pasar yang sangat terkenal. Tapi personally, Petaling Street 50 kali lebih bagus!


Lan Kwai Fong. Kalau muda mudi cina, surely akan melepak di tempat ini. Sangat Happening!



Hari Terakhir, aku menjejakkan kaki di  Disneyland Hong Kong! tapi x best sangat, coz x de anak-anak. Harus datang balik bawak anak-anak!

Pendek kata, dekat satu Hong Kong la aku jalan, sampai sakit-sakit kaki semua. Tapi kalau da sampai Hong Kong harus la kena merasa naik MRT, TRAM dan juga melawati The Peak untuk melihat keindahan Hong Kong. Entah lah, indah pun tempat orang, tapi negara sendiri juga terbaik. Bau wangi, makan senang, sume orang bersantai-santai, x de huru hara, tak payah cepat-cepat, sume orang boleh enjoy life kan! 

Banyak lagi nak cerita pasal Hong Kong, tapi biasa lah, aku kan sentiasa sibuk, setakat nie je la dulu. Nanti aku update lagi eh.


ok! Bye.

p/s : Disneyland Hong Kong Best! tapi Universal Studio Singapore 5 kali lebih best!

10 comments:

  1. hurm, kalu pi jenjalan mesti ingat anak2 kan... kalu pi kerja jauh2 pon still ingat anak2 kan... itulah ibu namanya...
    bestnyer kalu dapat bawak anak2 sekali...

    ReplyDelete
  2. lylie update pendek gini pon cam ok dah rasanya =) best aje bace. lepas nie Lego Land lg best kot dr USS =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. lego land? belum bukak kan ena? kalau da start beroperasi harus terjah dengan ank-ank..

      Delete
  3. lie..thanx for the keychain...:))

    ReplyDelete
  4. wah..dah g HK disneyland..nak pergi gak...hehe..

    ReplyDelete
  5. bestnyaaaa lylie upload gambar lagi lylie

    ReplyDelete
  6. whoaaaa merata dah Lylie berjalan, kan. untunglahh!

    eh eh fridge magnet mane? :p

    ReplyDelete