Friday, March 26, 2010

pesta buku PWTC

Ohhhh..sgt teruja ok tuk g ke pesta buku nie..memang every year surely kaki aku gatal nk g tgk n belek2 buku2 yg terjual..aku suker coz mcm2 jenis buku n benda comel yg aku x sangka aku blh jumpe....sebenarnya tujuan utama g saner nk cari buku new born baby n flash card tuk alya..maner la tau kn dpt yg murah n berbaloi..tp x sampai 3 hall aku jln..memang da penat sgt...kt area booth karangkraf jew da berejam aku belek novel n magazine... tahun nie aku rase mcm x besh jew...mcm pening pale n hall dier terlalu la besar2 n jauh..nk cr publisher yg kiter nk memang la agk susah..ishk..bercampur plk dengan promoter2 linguaphone n segala bagai mk nenek psl bahasa inggeris lg la wat aku serabut...aku x nk ok...tlg jgn la menggangu org awam...

akhirnya misi aku tuk beli buku alya x juga la kesampaian coz memang aku da x larat nk pusing sumer hall bertambah plk dgn kesesakan org n budak2 sekolah yg berombongan...lagi la menyesakkan nafas aku... x dpt la aku cr buku yg tebaik tuk dier...(beli kt mph jew la)

**x dpt la jgk nk beli buku tuk alya..next tyme la alya..ti mama belikan ek...


alya teruja nk tunggu buku dier....(anak aku da pndi tgk camera...suke***)


antara booth yg jual benda n buku2 comel yg aku suke

bdk2 sekolah yg membantu meningkatkan budaya membaca dikalangan rakyat malaysia...
time kasih pd cikgu2 yg aku tgk pening pale nk handle bdk2 nie...

mama aisya tgh cr buku....
sempat la aku posing..curi2 g waktu keje nie... tq bos coz x mara...

6 comments:

  1. Ooo..g time akak ada bengkel..x aci..jealousnyerr nk g gak..akk pun nk crkn danish flash card manalar tau kn harga yg ditawarkn lebih murah..huh besnyer tgk k.mas memilih sure ada satu 2 buku tuk aisha..

    ish alya dh makin bijak..pndai tgk camera siap cenyum lg..

    ReplyDelete
  2. wahh..akhirnyer berjaya gak lylie tkar template br..cantik gak nampak lebih matang sesuwei ngan status mama skang niee..

    lylie cr kt mana? share larr..

    ReplyDelete
  3. comelnya alya. pandai dia tengok camera..

    hr tu pun sy ada pegi. niat nak cari mcm yg u nak cr tu but end up tak dpt pun. flash card yg dijual tak menarik. kalau ada pun mcm utk budak2 besar.

    kalau nak cuba cari di mph. ada banyak jual flash card.

    ReplyDelete
  4. kak lyn: hihihih..tyme nie nk curik kuar tp..last2 tanyer gk ngan en. mokh blh ke x..dier kasi green light tue yg pegi tu...

    ibu alya: ha tu la..
    memang x menarik pn..rase mcm x bebaloi jew nk beli...igt nk cr kt MPH jew..x bekesempatan lg nk g..ahad nie kot..hubby asyik bz jew...

    ReplyDelete
  5. hm, tu arr, da abis mase 4 jam kat c2 smpai x mkn aritur tau, pnat jln tp x dpt aper yg dihjtkan, tp smlm last day PBAKL, aku pi lg n bwk aisha skali..
    alynnz: hehe btul tu alynnz, sjal da jd mama nie, lylie smakin mtang...ehem...

    ReplyDelete
  6. slm lylie jemput amik award kt blog akak..

    ReplyDelete