Monday, May 9, 2011

Mangsa jalanan.....

Pagi nie...kecoh satu ofis ade rakan sekerja di simbah asid semlm...kt depan rumah je kena...tanpa usul periksa...tanpa motif atau ape2 kesalahan...ya Allah..Malaysia sudah jadi negara yg tidak selamat sekarang...takutnye aku.....ironi nye..mangsa..adalah akauntan di tmpt aku bekerja dan beliau tgh megandung sekarang..........mase kejadian ank beliau yg berumur setahun terbabit sama.....ya Allah...semoga segala kesusahan yg ditanggung beliau sekarang akn dipermudahkan.....






Nasib kite adalah ketentuan dari Allah.....waima di depan rumah sendiri pn kite mesti hati2 sekarang....24 jam adalah bahaya tuk kite...same2 la kite jaga diri kite n semoga Allah melindungi aku sekeluarga dari malapetaka di dunia....




untuk pengetahuan semua ini merupakan kes yg kesebelas dan kesemua mangsa adalah melayu.....rakan-rakan semua yg duduk di area Kuala Lumpur terutamanya di minta berhati- hati okey....jgn buka tingkap kete bile org ketuk tingkap....jgn duduk sensorang tepi jln...jgn berani berjln keseorangan...dlm semua keadaan kena hati2...kerana si penyimbah asid tidak memilih siapa yg akn menjadi mangsa...




berita lanjut semak sini....






7 comments:

  1. ya Allah dahsyatnya....

    kenapalah ada manusia yg kejam sampai mcm tu skali kan?

    tunggu la kat akhirat esok. rasakan azab Allah!

    ReplyDelete
  2. kejam kn ena....lylie masih x dpt bayangkn keadaan kakak tuh sekarang coz muke dier tersangat comel n tgh preggy juga....

    ReplyDelete
  3. OMG seramnya. Kalau pasal dendam ke apa ke, lainlah. Ni orang tak kenal pun kena jugak? Serious dah naik bulu roma ni.

    Kena kat muka ke, Lylie?

    My heart goes out to your friend. Rasa sedih sangat baca entry ni. Harapnya dia & anak dia selamat & orang jahat tu cepat-cepat ditangkap & dihukum setimpalnya.

    Kasi simbah sikit kat muka dia balik tengok sedap tak. Geram gila. Sick! >.<

    ReplyDelete
  4. kn hannah..mengikut cerita kwn2 kena kt muka....tuh la psl nye seram tul.....diorang blh buat mcm 2 sesuka hati je tau.......kengkadang tpk sendiri apelah salah kite kt org kn...

    ReplyDelete
  5. dengar cerita dari c.mokh, yang disimbah tu bikan asid tapi thinner, tapi boleh rosak muka juga kan..... ada group opis yang gi melawat tghari tadi..... semoga siti selamat.. ameen

    ReplyDelete
  6. ye ke kak....tp thinner pn kena mata juga kn.....kalau x de ape alhamdullilah la kn....

    ReplyDelete
  7. scary gila la sekrang ni wak.... ya Allah jahatnya manusia mcm tu. mintak2 penjenayah tu cepat ditangkap.

    ReplyDelete