Monday, December 3, 2012

Rezeki.


 
Bila kita kerja makan gaji, gaji yang kita dapat setiap bulan itu dikatakan rezeki. Bersyukur dengan apa yang ada, berdikit-dikit berbelanja, berjimat-jimat hingga gaji bulan depan pulak tiba. Kadang-kadang Allah bagi kite rezeki lebih dengan pelbagai cara.
 
 Antara kita sedar atau tidak je, rezeki tue Allah akan turunkan dalam bentuk yang berbeza-beza. Rezeki  anak, dapat kerja baru, kenaikan pangkat, menang cabutan bertuah, menang pertandingan gores dan menang dan dapat makan free kawan belanja waima dapat seketul gula-gula pun dikatakan rezeki juga.
 
Kadang-kadang bila rezeki tue da depan mata, bila-bila Allah boleh tarik semula. Kadang-kadang bertahun-tahun kita menyimpan duit untuk buat benda lain, akhirnya Allah  uji kita dengan benda lain yang perlu diutamakan. Bertahun-tahun kita simpan niat nak kawin, akhirnya awek yang dicintai kahwin dengan orang lain.. Hihihihi...contoh je....
 
Macam tue jugak aku, ade rezeki terlebih balik Vienna, dapat la beli hset baru. Baru pakai sebulan kot, akhir nya berderai kat depan mata. Macam nak nangis pun ade. Tapi x pe..aku kan tabah! Hahahah. Minggu lepas baru dapat check clear advance TNT RM 750.00, baru ingat nak shopping benda lain, da  x de rezeki aku. Duit tue sume hantar kat kedai phone je la. Nasib baik la Alya yang pecahkan hset aku, kalau Iqmal yang jatuhkan, mesti aku gaduh ngan dia 7 hari 7 malam.
 
Hahahah! mulai esok pakai la hset nokiak balik!
 
 
 
 
 
 
 
Galaxy note 2 yang da retak seribu, cermin tuh yang retak poket aku yang berderai! hahaha!


: psttt...nk cite pasal screen hset pecah  je..dia punye intro punye la merepek! layan je la eh!..

17 comments:

  1. alahai..... baru jer nak pinjam sentuh sikit2, dah pecah yerk.. x per, mana tau nanti dapat yang lagi canggih..... kan

    ReplyDelete
  2. alah.. sayangnya.. takpe ada rezeki lain menanti =)

    ReplyDelete
  3. takpe lylie rezeki ada kat mana2 InsyaAllah

    ReplyDelete
  4. takperla...bukan rezeki ko...tu rezeki untuk anak-anak...
    so utk ari ne sabar byk2...dan buat lantak jer la ngan aper yg dh jadi....berdoa banyak2....doa2 org yang teraniaya ne...insyaAllah...amin

    ReplyDelete
  5. perghhh berderaii wei. takpe2. tabahlah wahai mama!

    ReplyDelete
  6. insyaALLAH mana tau ada rezeki lain selepas ini..

    ReplyDelete
  7. cantik wallpaper...hehehehe...jangan marah lie...

    ReplyDelete
  8. alama bederai tu..xpelah insyaALLAH ada rezeki lain wak

    ReplyDelete
  9. Boleh tau x cost u repair brape? Because sy pun ad mslh yg sma..screen note 2 cracked..huhu..

    ReplyDelete
  10. Boleh tau x cost u repair brape? Because sy pun ad mslh yg sma..screen note 2 cracked..huhu..

    ReplyDelete
  11. Repair kat mana... boleh tahu. Tq

    ReplyDelete
  12. Repair kat mana... boleh tahu. Tq

    ReplyDelete
  13. Berapa ye charge kt samsung centre

    ReplyDelete