Monday, December 31, 2012

Sambutan tahun baru.

Masa muda belia, zaman sekolah sampai la kat universiti, setiap kali malam tahun baru kot mesti dah plan mane nk pegi kan? Mase sekolah, x yah pegi jejauh, g dataran shah alam pun da ok nak tengok bunga api je pun. Parking kete punye la jauh, menapak berbatu-batu pun x pe, janji dapat huhahuha dengan kawan-kawan.

Bila da besar sikit, masa SPM dan pandai g KLCC, pas sekolah belaja-belaja pulak lepak naik Genting, celebrate kat area The Curve, lepak sunway n bile da keje, Putrajaya pulak jadi destinasi pilihan. Mase kat UITM kakak2 satu bilik sume da start g clubbing. Aku name je org town tapi clubbing pun x jejak. Room mate lain sume asal dari kedah, perlis, kelantan tp sume up to date abis la tyme tue.Malam tahun baru atau tyme merdeka sume bukan main lagi siap berskirt pendek, bile nk balik kampung mak aih! punye la sopan, siap pakai tudung bagai. Mane la kakak2 tue sekarang kn? rindu gk kat diorang!

Aku ngan kawan-kawan yang rata-rata sume asal shah alam x la bersosial sangat pun. Ktorang nie sume belum kena kejutan budaya..ececeh...perasan habis. Jahat sikit-sikit je tyme tuh. hihihihi.. Mase tyme aku tue pun ramai da anak dara yang rosak tyme malam tahun baru ape lagi lah pada zaman akan datang kan? Kalau lah nak cerita pengalaman sendiri dan pengalaman kawan-kawan betapa rosaknya malam tahun baru memang panjang berjela la n3 aku nie nanti. 

Sekarang nie aku da ade 2 anak perempuan, bile diorang da besar n da pandai nak mintak keluar tuk celebrate new year mesti aku risau tyme tue. Takut nye nak hadapi masa hadapan!

Moge anak-anak aku sentiasa dalam lindungan Illahi.




5 comments:

  1. betul lylie. bukan nak pertikaikan. tp semua nya berbalik pada diri sendiri. Roomate saya dulu, asal raub pahang pon , dtg sini sosial abis pakai skirt , clubbing , merokok dll. pernah jugak kena ajak tp masih berfikiran waras sebab rasa benda2 tu tak penting pon. bila kita jadi ibubapa kita pon risau kan. even anak saya lelaki, saya kena jaga dia hormati perempuan dan jangan sesekali cuba rosakkan mereka. :)

    ReplyDelete
  2. insyaallah, kalau kita selalu panjatkan doa kita untuk kesejahteraan anak2...akan terlindung dpd sgl perkara2 yg kurang elok. dat's why we always heard about you'll know how it feels when you become a mother. and dis goes to me too. :P

    ReplyDelete
  3. tahun ni kita lena..xdak countdown2 biarpn dlm umah..hehe..

    ReplyDelete
  4. hi!

    hmm..takut kan nak hadapi masa depan anak2...
    apa pun..beri didikan agama..biar kuat pegangan akidah..biar terpuji akhlak...insyaallah..selamat dunia akhirat..

    Happy New Year to u..

    ReplyDelete
  5. budak-budak yg asal bandar jarang yg over
    sebab tak heran sgt semua ni
    bdk2 luar yg bahaya sikit

    aku pn ada anak perempuan, kena bersederhana dalam segala hal. jangan terlampau mengongkong, jangan terlalu 'do whatever u want'

    ReplyDelete