Wednesday, April 6, 2011

perkembangan si comel



smlm aku check up tuk bayi dlm kandungan yang telah menjejak ke angka 5 bulan...x byk blh dicerita coz seperti biase aku baik2 saje..kontroversi dari klinik kerajaan yg aku penghidap diabetes itu telah aku abaikan da aku masih setia bersama pusrawi coz dekat ngan tmpt kerja.......da serik rase nk g klinik kesihatan tuh coz ramai nye org dan aku kurang sabar...air gula yg betimbun kena minum berkali2 padehal aku ok saje..darah aku di ambil bertiub2 x psl x blh buat ape coz dier kate darah aku da beku...aduhai..x sanggup da nk redah..kalau ade jodoh lagi..lain mase la aku g KK lg...tp buat mase skrg..memang aku mls nk g Q pepanjang.....kt pusrawi pn ramai juga org tp paling lame pn 2 jam itu pn kalau doc ade kes...n blh g mkn n santai2 dulu....tp kalau g KK kena tabah dan sabar tanpa berganjak..duduk setempat okey..kalau tidak kerusi anda di ambil org...hihihihi


smlm seperti biase doc akn scan baby aku..alhamdullilah sume baik2 saje......hati mkin suspen coz kalau blh dpt la bb boy pula kn..tp ank itukan hak Allah..aku redha dgn segala ketentuan....insyaallah ank yg bakal lahir kelak mungkin perempuan juga..aku redha...wlpn memula hilang mood 15 minit....hihihi...


wlpn ank perempuan juga nanti tp surely x same kn...mungkin rambut nye akn lebih lurus berbanding alya..akn bermate agk sepet mcm iqmal....akn lebih putih gebu mcm miesya....berbulu mata lentik mcm auf (terpengaruh coz ari2 tgk muke ank org)........hihihih....insyaallah..yg penting segalanya sempurna.....


owh tp yg penting aku blh tarik nafas lega coz barang alya blh di recycle semula..ye la..alya nya barang kbykn warna pink..kalau dpt adik boy mesti la x leh pki kn..kena la ganti baru sume...tp da kerana insyaallah yg lahir ti adalah perempuan..jimat la sikit...cuma tambah ape yg patut aje........blh jimat di situ kn....


********pg td kawan baik aku since dolu-dolu selamat melahirkn baby perempuan iaitu suri qarissa bt mohd abdah.........mlm nie kalau sempat nk g jenguk jap...aku suke name suri coz same ngan name ank tom cruise kn..comel..ti da besar mesti jelita juga........










pas nie aku pn kena pk name ank perempuan juga.....name ank lelaki lame da ade........simpan je la dlm kepala bebaik......nk buh name ape plk eh.....

7 comments:

  1. weee~~..baby girl..bestnyer dah tau jantina baby..;p

    ReplyDelete
  2. aah..kebetulan semlm dier blh tunjuk pula....ihihihi....jihan x nmpk gender lg ke?

    ReplyDelete
  3. em samala maria lylie..maria ingat dah tak mau p klinik kerajaan sbb haritu g sia2 je..takleh jumpa dr..dia srh tunggu smp kul 2..kita dgn nak p kerja lg..maka ambik keputusan utk p swasta..tapi kan kat klinik kerajaan tu lylie ada call inform kata continue check kat swasta ke tak payah?

    ReplyDelete
  4. huhu teringat lak masa aku preggy dolu3 memang checkup kat KK coz ada kes, memang penat n setiap kali checkup aku akan pi sblh petang then trus balik umah.. haha best

    tapi yang x bestnyer, ramai makhluk yang bukan dari malaysia kat KK tu.. huhu

    ReplyDelete
  5. blum lerrr..ingat nak g jgkla scan hujung bulan april ni nk tgk boy ker girl tu pon kalo baby nak tunjuk hik3..;p

    ReplyDelete
  6. mesti alya suke ade geng nnti =)

    moga baby terus membesar dgn sihat...

    ReplyDelete
  7. yay! alya ada kwn tp kdg tak tentu jugak scan ni. byk dh kwn and sedara sendiri yg scan lain, keluarnye lain. pape pun semuga semuanya baik baik utk lylie and baby, utk alya gak. :P

    ReplyDelete