Friday, April 29, 2011

pakaian di rumah...

smlm aku amik EL coz ade follow-up checkup alya di KPJ s.alam.....tidak ade ape yg merungsingkan tentang kesihatan alya tp alya dilarang keras utk mengambil segala jenis ubat batuk...itu sahaja yg kami kena pantau..lain-hal.alya akan membesar seperti ank2 lain tanpa ape2 keraguan......






selepas selesai urusan-urusan penting kami singgah di sunway pyramid tuk cr hadiah kepada seorang kawan..smbil berjalan-jalan singgah sebentar di FOS & brand outlet....masuk sane memang kelakar..tetiba smbil belek2 baju tetiba iqmal tegur pemakaian aku di rumah.......iqmal tanye kt aku nape aku skrg kt umah x pki baju cm mase ank dara dulu...hihi..aku skrg asyik duk pki big tee sepanjang mase coz itu yg aku selesa...tidak perlu berseluar atau berkain...aku juga bkn jenis yg berbaju kelawar atau ber t-shirt dan berkain batik...x reti rase nye..rase pergerakan terbatas...sepanjang mase dari pagi ke ptg asyik la duk pki big tee......akhirnya bersuara juga suami daku itu.....selepas 2 tahun okey....




dgn penuh bersemangat nye iqmal pn duk pilih baju tuk aku smlm..siap cr boxer bagai....siap dier cari saiz n pilih kn warna..tersipu2 aku..coz x pernah suami aku bersemangat bershoping mcm tuh....bape kali aku tanya kt dier.. "yang...org da tua tau..bkn ank dare lg...org tgh mgandung tau"....berulang2 la ayat2 yg sama kuar dr mulut aku...last2 iqmal ckp..'ala dulu blh skrg nape x blh'....hihi....aku pn tersipu2 la malu coz dulu saiz aku xs kot...skrg suda L....mane la aku x malu kn.....cm x sedar diri plk........








nilah pakaian aku kt umah dr dulu smpi sekarang..langsung tidak bergaya...hanya sarung ape yg ade smbil melayan segala mcm kerenah suami & ank....baju big tee nie melambak aku beli kt jusco..hanya 10 - 20 hinggit je sehelai...mudah dan ringkas..baju2 nie juga la iqmal da muak tgk coz x kire pagi petang siang mlm..aku asyik pki baju nie....jarang sekali aku berseluar dan ber tshirt..melainkan ade org luar dtg k rumah.....kengkadang sekali dua kena juga tepet ngn mil n abg ipar.......kamu nie x de seluar ke..hihihih...aku memang rimas pki suar kt umah....


dulu mase ank2 dare aku selesa berbaju gini......ber sleeveless n berseluar panjang....kengkadang pki juga bb-t di siang hari....tp mkin lame kn cuaca mkin panas..aku pn pki baju mkin lame mkin sikit.....






aku tidak pernah berpakaian seperti ini.........









dan ini........









nmpk selesa di waktu mlm kn..hihihihi.....mesti klaka... dgn perut aku yg memboyot aku berpakaian seperti itu....

kengkadang rase bersalah juga...kalau nk kuar rumah atau ke pejabat mesti kite akn bersiap dgn bersih & kemas kn..tp bile kt umah..selekeh memanjang....rambut sangul tinggi...muke tidak berbedak..perfumes apetah lagi.....padehal wajib kn bersiap & berhias tuk suami.......sebelum suami kite lari same2 la kite berhias di rumah n berpakaian mengikut citarasa mereka okey.....
selamat berhias di hujung minggu dan selamat hari pekerja....








9 comments:

  1. saye mmg suka pakai boxer kekadang kt rumah, kekadang pakai sleeve less ,tp baju tido jarang tu tak reti la pulak. sebab ade mak kt rumah. huhuhuhu. malu la pulak kan.

    ReplyDelete
  2. tahniah Iqmal..sbb ambil berat penampilan wife kat rumah n kat luar..lepas ni ko bleh lah demand ngn mal....

    ReplyDelete
  3. itu maksudnya hubby lylie prihatin.baguslah.
    zuris lak selesa pakai short ngan sleeveless je kat umah.dan..tu yg hubby suka pun
    ;P

    ReplyDelete
  4. yaya: tue la kn...bile ade mk tue x kn la nk pki cm tuh kn.....kena la jaga juga cr berpakaian x? baju tidur jarang..hihih...auw....mesti awk seksi....try la...

    ryn: hahahaha...x yh demand2 la ryn..nk beli pn da bersyukur kn...

    zuris: awk comel..x pe pki ape aje....saye nie ha..aduhai..hihih..pk byk kali tuh.....nk pki short kalk besar cm gajah..hahahahah

    ReplyDelete
  5. hiihi..kite pon ade 4 helai big T. mmg selesa pakai kan? cume kdg2 tgk tv kangkang2 kene tegur dgn habi sbb nampak spenda..hahahhaha =p

    baju kelawar pon byk jugak. so selalu selang seli dgn big T. kdg2 pakai jugak shorts & baju tali halus. saje nk menyeksi depan habi. dia yg tgk terseksa sbb lemak bonjol2..wakakaka =p

    ReplyDelete
  6. wah, lepas ni boleh la mintak lagi ngan iqmal baju2 yang cantik2 n seksi lagi.. mesti iqmal setuju jerk.. hehe

    ReplyDelete
  7. as salam
    hurm kalau mun pulak...ikut mood..rasa nak melawa pakaile bb shirt ngn seluar pendek...kalau tak pakai t-shirt ngn kain batik jeee...big shirt pon ada tp selalu pakai time malam jelah

    ReplyDelete
  8. sepatutnye mcm tulah kan melawa utk suami. tp kite2 ni nak keluar rumah baru melawa. dlm rumah mcm pki mcm bibik. aduyai.

    ReplyDelete