Tuesday, June 28, 2011

kandungan.

pagi nie da selamat pergi check up tuk 8 bulan bersamaan dgn 33 minggu kehamilan......ikut kiraan lagi 7 minggu selamat la sumenye kot........kejap je mase berlalu.....x sampi 50 hari lagi cukup la due aku tuk melahirkan sikecil dlm perut nie..




setakat nie berat bayi dlm kandungan baru 1.8 kg....si mama pula telah membesar dgn jayanya sehingga 68 kg sekarang...hihihi....hapy juga....wlpn membesar dgn sihat...masih blh berjalan kehulu ke hilir..masih boleh menyiapkn hantaran adik2 yg bertunang dan berkahwin..masih blh bekerja...sikit2 masalah yg Allah duga tuh biasa la kn...sume ibu mengandung mesti ade sakit2 kn...x kn la x sakit langsung....malas nk cerita benda x best tentang kandungan...harap2 ank yg dilahirkan sempurna dan sihat pn da cukup baik......nie la gmbr scan pagi tadi....aku pn x phm sgt nk tgk benda nie...





sekarang nie sebenarnye duk risau kn pasal bersalin pada bulan puase...mcm mane la nk tempuh kn...sape nk jaga....tyme hari raye mesti mk pergi beraya...sape la yg nk tolong masak sume kn.....nk upah org jaga kt umah pn ade ke org nk datang tyme bulan pose..mcm2 dlm fikiran..harapnya sume nanti akn dipermudahkan.....harap2 iqmal x de la tinggalkan aku berdua dgn baby n pegi beraya dgn alya.....wlpn..aku x beraya ti...aku da belikan sepasang baju kurung tuk alya.......jadi syarat je tuk amik gmbr.....

6 comments:

  1. due bulan puasa? besar cabaran time raya tu.. sebab takleh makan ketupat.. hehe..

    ReplyDelete
  2. due bila ni Lily? nak dekat dah la kan?

    ReplyDelete
  3. mg: betul la kn...mase tuh mesti rase cm nk nangis tgk org mkn ketupat n rendang...

    wardah: due 15 ogos.....lmbt lg kot.....

    ReplyDelete
  4. em samala kita lylie..dok pening fikir psl puasa dan raya..hrp di permudahkan utk kita..oh maria lg 8w to go..;)

    ReplyDelete
  5. ala, baru ingat nak raya umah ko.. x jadi lah, nanti kena makan nasi putih ngan bawang pehtu idang air kunyit kat aku.. x mor arr.. huhu

    semoga semuanye sihat yerk lie, masalah yang datang bior kan jerk, janji kita n baby happy, kan..

    ReplyDelete
  6. lylie,
    takpe dugaan je semua tu. mesti hilang bila tengok muka baby baru ni. auwwww tak lama je lagi alya nk jadi kak long. bestnya. mesti senyum meleretttt aje mcm dlm gambar dia dekat Wetland Park dulu tu. =p

    ReplyDelete