Tuesday, June 7, 2011

suami.

sekarang nie ramai asyik cite psl seth tan...dulu mase cite adamaya....sumer org sibuk citer nk lelaki sebaik adam..yg sayang giler kt wife n ank dier bekorban segalanya n telan ape saje yg wife dier buat......masa tue sumer org tertanye2...baik ke bodoh lelaki nie sebenarnya.....ye la lelaki sebaik adam (kalau la ade yg masih igt) mesti la kite mcm was-was je kan.......





sekarang nie heboh plk org cite psl si seth kt cite nora elina tue...yea..aku setuju..aku pn tgk gk cite tue setiap petang..kengkadang termiss jugak....memang best la kn kalau dpt suami gitu kn...tp kalau renung2 kn balik x yh pk byk la... jeling2 la suami kt sebelah tue kn.....suami aku pn baik juga ape...wlpn x bg bunga, x dukung2 aku..tp da besar rahmat da coz dier jadi suami aku.....





iskh aku paling x pandai nk puji2 bab suami nie....paling x pndai nk guna ayat2 baik tuk menceritakan tentang kebaikan suami...cuba bab kutuk..mesti otak aku nie cepat je buat ayat kn...hahahaha...jahat giler aku....yes suami aku x sebaik adam..x seromantik seth...x pernah beli bunga...x penah plan candle light dinner tuk aku....x de hadiah2 surprise bagai....dier cuma beli ape yg aku nk n ape yg aku mintak.....x de ape la yg blh buat hati aku berbunga2 ceria mcm nk peluk dier kuat2 n kiss dier puas2 coz bagi aku hadiah waima coklat pn tanpa pengetahuan aku......ini kerana suami aku hanya beli ape yg aku nk...x de inisiatif sendiri.....itu suami aku..suami org lain aku x tau...


wlpn suami aku tidak romantik n tidak pndai mengambil hati..tapi kebanykan benda yg suami aku buat adalah utk menyenangkn hidup aku......org keliling aku tau la betapa sayangnye iqmal kt aku...x pyh bagi hint atau jerit2 memberontak...iqmal tau ape yg aku suke atau tidak..kalau aku x berkenan cukup dgn aku pandang muke dier... dier da tau aku x suke..kalau aku setuju selalunya aku akn senyum je depan org.....jarang sekali aku nk bertekak esp depan org keliling dier iaitu family n kwn2 dier.........





iqmal kenal sgt ngan perangai aku yg kepala angin...yg manja giler gedik asyik nk ikut kepala sendiri....sumer iqmal blh sabar......iqmal sentiasa bantu aku buat kerja2 rumah tanpa bersungut.....sekarang nie lagi la aku tgh sarat mengandungkn... x de satu mlm pn aku bgn bancuh susu utk alya...sumer iqmal buat tanpa bersungut wlpn selalunya dier blk bile tyme kami da tdo pn......dier x penah kejutkan aku pn biler ank menangis wlpn selalu nye alya menangis nk tdo sebelah aku.....sekrg nie lagi la..kaki aku asyik krem...n lenguh2...iqmal la yg akn picit2 kaki aku smpi la aku tdo....x de merungut2...x de byk soal....sume dier buat....segala mk nenek kerja rumah pn iqmal akn tolong...x de nye aku buat sensorang.......mane aku larat weh..alya lg tgk lasak..aku lagi yg memboyot...nasib la ade iqmal..kalau tidak mesti umah aku da mcm tongkang pecah sekarang...












biar la iqmal x de ciri- ciri lelaki mcm si seth dan si adam tue...aku x pernah menyesal pn....bersyukur lagi ade........biar buruk mane pn suami aku tue......tp aku rase dier tetap terbaik tuk aku n ank2 aku..x de galang ganti...x pyh bertukar jd seth atau adam...cukup jadi Mohd Iqmal Musa n jadi suami aku smpi aku mati.












org sayang yang smpi bila-bila....





laki aku pn macho, segak bergaya gk....hahahahah...x yh la duk susah2 hati nk cari suami cm Aron Aziz.......



2 comments:

  1. kuat betul kan pengaruh nora elena. haha. sweetnya awak kan. tapi saye pon rasa suami saya yang the best.dan yang penting HALAL. hahaha. kannn...kann....kann...

    ReplyDelete
  2. hahha...ramai betul kaum hawa skang nak bersuamikan org mcm Seth lah, nk letak anak nm Seth lah..tu sumer drama shj. director mstilah nk nmpak perfect kan cerita dia? ape2 pun terima shj apa yg dh diberikan but the same time perbaiki kekurangan..ly, awie pu baik gak! heheh..ko pun tau kan.kikiki..tp bersungut ttp x tinggal...

    ReplyDelete