Friday, June 17, 2011

menginjak ke 8 bulan

sekarang nie dunia berblogging aku da x best da...byk blog aku da x blh nk bukak n x blh nk komen...coz sume kena filter kt ofis nie....nk bersiaran dari rumah lagi la tidak...duk sibuk menghadap rutin harian di rumah membuatkn aku nk updates status fb pn aku x penah sempat apetah lagi n berbloging..aku memang jenis manusia yg x pndai nk curi2 mase...kalau ade mase terluang setengah jam 2 selepas alya tdo aku lebih rela duduk berbaring dari menghadap benda2 lain....




keadaan semasa aku di usia 31 minggu kehamilan sekarang makin tidak semenggah..sakit pinggang hampir setiap hari..kaki krem setiap mlm n perut yg mengeras dari umur kandungan 6 bulan da nk hampir lali dlm hidup aku.....mengandungkan ank ke2 memang totally berbeza dari sebelumnya.....






smlm plk dapat berita dari seorang rakan baik da selamat melahir kn baby ke2.......so pagi nie sempat la aku bersembang dgn dier..tahniah tuk samad & shima kerana dianugerahkan baby boy lagi..wlpn ank yg pertama blm pn menginjak setahun harapan aku diorang akn tabah la hendaknya........x sabar nk g visit.....tp mendengar cerita2 seram dari shima hadoi membuat kan hati aku gundah gelana...memang la pengalaman bersalin setiap org x same kn....tp mendengar cerita dier pn aku da ngeri...menurut shima besalin kn ank kedua lebih sakit dari seblmnye...malang nye selepas besalin, nk breast feed ank pn dier kate sakit..pelik kn.......takut aku.....coz setahu aku pas besalin sume rase sakit hilang..nie dier kate pas besalin masih sakit sume.....mintak2 turn aku ti dipermudahkan la hendaknye kn....




sempena hari jumaat nie aku rase murah hati plk nk tepek rupa aku yg paling terkini..nie pn aku amik minggu lepas......ade ke sesape nk tgk rupe aku yg semakin mengembang nie kn......coz rase nye da lame sgt aku x upload pic aku..segan rase nye...da x serupa org...abaikan gmbr berikut yg dlm posisi mengiring tuk mendapatkan effect yg lebih kurus.....






comot kn aku.....x vogue langsung........mase nie aku kt opis.....kandungan berusia 7 bulan......duk tgh jln2 ade org nk capture gmbr......aku senyum je la.....wlpn aku x cantik tp aku hapy sekarang ....alhamdulliah......



8 comments:

  1. jap jew masa berlalu..tup2 laily dah nak coti 2 bulan..amik coti 2 bulan atau 3 bulan..?

    akak dah tukar nama blogspot..
    www.alynnluvshamza.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. semoga ibu n baby sentiasa chat dan ceria take care..;)

    ReplyDelete
  3. nanti dah bersalin sudilah kiranya lylie sms bgtahu nurul ye

    ReplyDelete
  4. comel je maria tgk..oh tak sabar kan nak bersalin..tp takut tetap ada maria pn..

    ReplyDelete
  5. kite kalau kat rumah pun xretilah nak curi masa nak online. baik tidur kan. haha.

    tak nampak gemuk pun lylie elok je tu. =)

    ReplyDelete
  6. hoho, ni gambo betul ker gambo tipu nie.....? lain jerk aku tengok live..... hehe

    ps: akhirnya!!!!! aku berjaya komen kat n3 ko la lie..... baru tadi install mozilla, sebelum ni guna ie, x leh nak komen, baca jerk..... huhu

    ReplyDelete
  7. kak mas: betul la...reality tau...zul yg amik...x caye tanye anom..hahahahh......saye tau...bile live lebih menarik kn..hahhahaahah

    ReplyDelete