Wednesday, January 5, 2011

1st check up....

smlm aku ke pusrawi tuk checkup bb dlm perut utk kali yg pertama....perasaan sgt bercampur baur.......tgk ibu2 yg hapy semasa mengandung mengingatkan aku mase memula aku pregnant kn alya dulu...sgt teruja dan gembira..muka rase berseri2....hidup rase bermakna sgt.....tp kali ini....start dari semalam...perasaan telah kembali sedia kala....aku mula hapy dgn kandungan yg ade sekarang....sudah 2 bulan rupanya....rase tersentuh hati semasa melihat ade jantung sedang berdegup dlm perut aku..ya Allah...besar nya anugerahMu....kenapa la aku perlu bersedih dari awl kn..kenape la aku rase x bersedia sgt mase nk hadapi rezeki ini...tp yg pasti kini..aku benar gembira..setiap kejadian..pasti ade hikmah nya kn...Allah maha mengetahui setiap kemampuan hambanya...hahahaha.....



first tyme masuk berjumpa dgn doc..terus aku disapa dgn senyuman manis dan sinis....hahah...doc terus je tanye...bukan baru bersalin ke.....hahahaha....

doc pn terkejut coz dlm catatan dier aku pernah kate akn pegnant lg 2 atau 3 tahun...hahah...tup tup......alya baru nk masuk setahun aku da pegnant lg.....akhirnya dpt juga kata positif dari doc wlpn rase segan dan silu......



sepanjang waktu kehamilan nie...alya tersangat2 la manje nye n sentiasa merengek..mungkin dier tau yg aku pregnant lagi kot.....kesian juga dier....every tyme dier duk atas pangku aku dlm kereta..aku sentiasa ckp dgn en.suami..mcm mane la alya nk tdo atas riba tyme perut da besar nanti kn.....x dpt nk imagine lg....semoga semuanya akn dipermudahkan untuk aku....



*****smlm tanye rate nk deliver kt pusrawi...huhuhuhuh...mcm da naik je...aduhai......mesti kt tmpt lain pn da naik harga juga kn....

7 comments:

  1. saye pon dah gembira tgk awk gembira....

    anak sulung mesti mcm manja terlebih sebab saye pon rasa dia dapat rasa akan dpt adik. kebykkan org saye tgk mcm tu. tp takpe, alya akan jd kakak yg baik. :)

    ReplyDelete
  2. sonoknyer tgk result scan laily..hihi cam xsabar lar nak join laily..tp..tp dan tp..

    ReplyDelete
  3. hm, dah leh scan bb n dah bleh nampak bb, so sewonok, cam nak join la same ngan alynnz.....
    tapi tapi dan tapi.....
    hehe, nak join gak arr,
    bismillahirahmanirahim.....

    ReplyDelete
  4. yaya.......tuh la...tp saye masih x smpi hati nk panggil alya kakak

    kak lyn n kak mas....hihihi....jgn byk tp lg...jop follow...cuti 90 ari..yeah.....

    ReplyDelete
  5. salam kak laili..

    smga urusan pregnancy akak dipermudahkan ye. insyaAllah banyak rezeki yg Allah nak bg tu.

    sy baru masuk blog akak, tiba-tiba rasa berminat.kalau akak sll letak gambar baby akak pun laagi best kak. saya suka baby. dan baby akak comel!:)

    love from france,
    Nini

    ReplyDelete
  6. kita serupa..sy masih belum terima hakikat..tak tau nak rs gembira atau sedih..kesian kat aqil..kecik lagi dah nak dpt adik..rasa bersalah..tp bila baca post awak ni buat hati sedikit menerima kenyataan

    ReplyDelete
  7. salam marini.....thanks ziarah sini....

    hahaha..tuh la ada juga yg tanye kenapa x upload gmbr alya selalu kt sini...hihih...segan la..takut org kate asyik tayang muke ank pula kn..x pe..next n3 insyaalah upload gmbr alya bebyk k...

    maria...

    x pe...saye memula siap nangis2 tau...hihihi....ti lame2 awk akn terima k..

    ReplyDelete