Monday, March 12, 2012

HFMD

Alya dijangkit Penyakit Kaki Tangan & Mulut (HFMD). Semalam dapat surat refer hospital, patut nya ari nie aku nak pegi sepital, tapi keje banyak tak settle, kalau esok demam x kebah juga, nampak nya kena gak la g sepital kn? Aku nie kesihatan anak pun bertangguh-tangguh kan. Keadaan sangat memaksa sekarang, so aku kena lebih tabah.

Risau sangat kt ofis smpi keje pun susah nak buat. Rasa macam nak balik umah je nie, tapi sabar je lah dulu kan? Hadoi, adik pun dah hampir dijangkiti.

Moga semuanya dipermudahkan.

8 comments:

  1. Lylie, klau boleh jgn tangguh2 klau melibatkan kesihatan anak2..sbb imun badan kanak2 di bwh umur 2 thn adalah di tahap yg msh rendah..my baby last 2 weeks kena warded sbb rotavirus..itupun my paed kata klau lmbt skit je lg, xtau ape jadi..mmg luluh hati seorang ibu..tp nk buat cmne..dgn warded sedikit sebnyk boleh membantu mengembalikan kesihatan baby..

    boleh tgk my entry... http://suriaqistina.blogspot.com/2012/03/rentetan-tragedi-itukini-saya-trauma.html

    ReplyDelete
  2. lylie, tabah yerk.. itulah pengorbanan seorang ibu bekerja... anak, kerja, suami, ibu..... huhu sume menuntut perhatian kan..

    p/s: try air kelapa tu yerk, moga ia akan mengurangkan kesakitan yang dialami alya. k

    ReplyDelete
  3. adui..takutnya dengar...moga cepat sembuh ya..amin..
    akak pon tatau nakkasi pendapat sbb tak penah alami..mintak2 dijauhkan....

    ReplyDelete
  4. Lylie, hfmd ni berjangkit. Kena kuarantin anak yang kena tu. Apapun dugaan harap Lylie tabah ok. Fie doa supaya anak² Lylie sihat hendaknya.

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. Kysha pun pernah kena tp demam dia sehari je.tu pun demam biasa je.so tak kena admit ke apa.semoga keadaan alya tak serius lah ek...

    ReplyDelete
  7. Salam

    Hopefully your little precious will get well soon. Lovely Dots berbesar hati menjemput anda untuk meMENANGi Where's Elmo a peek-a-boo book untuk si kecil kesayangan.

    Sila Layari pautan ini -> Lovely Dots March Giveaway untuk mengetahui syarat & langkah-langkah berkaitan.


    Terima kasih.

    ReplyDelete
  8. aqil pun..hari tu mcm ada hfmd tp terpaksa tangguh g klinik gak..ada sbb..tp syukur skrg dah okay..cuma mata je xokay..adik berjangkit jugak..ada infection mata..

    ReplyDelete