Tuesday, March 29, 2011

Bertukar Citarasa

Semlm..sewaktu lunch hour sempat bergegas ke pavillion yg cuma terletak x smpi 200 meter pn dari opis aku......iye betul wlpn dekat baru kali ke-2 kot aku jejak kaki kt situ.....tujuan utama adalah utk mencari kasut tuk alya coz suda byk tmpt aku pegi tp kasut yg di cari asyik la x de saiz n design yg aku nk memang agak terhad sgt yang aku blh jumpe..since minggu lepas aku menjelajah dari klcc, jusco,sunway, tp x satu pn dpt memikat hati....akhirnya semlm aku berjaya juga membeli kasut baru tuk alya.......alya memang hapy dgn kasut tue...aku smpi umah dlm kul 6.30 cm tuh....terus dier amik kotak kasut n punggah2 n terus nk sarung kt kaki.......lame juga dier pki kasut tuh bejln ke hulu ke hilir......dekat nk mlm baru alya nk buka......
lepas try kasut dier pn nmpk bungkusan lain....aku telah membeli botol baru tuk alya....memang botol lama patut aku tukar pn...coz da lame kot...dekat 7 bln alya pki botol yg same.....dan akhirnya aku suda tidak lagi menjadi penggunan tegar avent......maaf bebyk yea avent...saye suda beralih arah....ank saye lebih gemarkan botol yg warna warni n bercorak skrg.....suda jemu mungkin melihat botol avent yg putih dan plain dan tidak menarik itu......


sebelum nie alya asyik la berebut dgn sepupu dier coz botol sepupu dier nan satu itu sgt la berwarna warni dan memikat hati.......sian gk aku tgk dier..so aku amik kesimpulan tuk tuka kn botol alya coz alya prefer kepada botol yg lebih ceria dan comel........


lg pn slh satu sebab lagi aku tuka botol avent tuh coz ank buah aku yg lain sume pki botol avent juga..so selalu la bertukar botol n berebut penutup..kengkadang memasing main sauk je nk masuk mulut padehal org lain punya botol......di atas sebab2 itu la aku telah beralih arah kepada jenama yang lain....



alya sgt hapy n suke dgn botol baru..bkn botol je okey..aku siap beli soother sekali....kehulu kehilir di usung botol baru tue...aku pn suke tgk..comel je......


selamat tinggal avent.......terima kasih diatas segala jasa selama 1 tahun 2 bulan okey.....saye sgt berpuas hati.....



selamat datang MAM sgt suke dgn prestasi kamu setakat satu mlm okey....asl alya gembira..mama pn rase gembira......aku suda membeli 3 botol sekaligus okey......2 berwarna pink dan satu berwarna purple......sgt cantik dan menggoda hati...sgt ceria dan girly......alya sgt hapy.....


rasenya ank kedua ti mesti aku beli botol MAM juga...coz aku sendiri pn secara peribadi suda jemu tgk design avent yg begitu formal itu......

4 comments:

  1. selamat bergeng dengan raina evaqairina ye alya. raina mmg pengguna tegar MAM product dari botol, pacifier dan lain2. puas hati kan?

    pavilion byk pilihan ke lylie kalau beli kasut baby? nak terjah gak kalau best

    ReplyDelete
  2. Wahhh kamu sudah berjaya meracun saya. Harus pergi beli MAM juga ni! Hari tu dah terjatuh chenta dengan botol NUK, pun color sangat vibrant lawa gila, but I find botol tirus agak susah nak cuci. Kena beli botol gemuk.

    How much eh satu?

    Still have time to decide before pay day. Hehe.

    ReplyDelete
  3. nurul: utk umur cm ank kite..tuk kasut boleh la juga.....x la byk sgt..tp masih ade pilihan dari segi warna dan design...especially tuk girl...rase nye klau boy kt mane pn x de masalah....

    hannah: betul hannah botol kurus susah cuci....so lylie prefer botol gemuk juga....
    wlpn MAM tidak berapa gemuk di bhgn atas tp ia gemuk di bhgn bawah...hihihih.....sgt suke....

    tgh ade sale kn sekarang....dier jual 2 botol hanya RM 37 cm tuh....sgt okey utk membeli....selamat membeli ye hannah...

    blh kite gang dgn ank nurul juga coz dier pengguna tegar...

    ReplyDelete
  4. mam punye pattern mmg cantik. baru gak tuka soother imaan beli mam punye. botol maybe later. mahailah. T_T

    ReplyDelete